Artsvik_Jermenija

Premijera jermenske pesme 18. marta

Predstavnica Jermenije na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, Artsvik, predstaviće svoju evrovizijsku pesmu „Fly with me“ zajedno sa video spotom tek naredne subote, 18. marta u 18:30 na zvaničnom YouTube kanalu Pesme Evrovizije. Kompozitori pesme su Lilit i Levon Navasardijan, koji bili autori i prošlogodišnje Ivetine pesme „LoveWave“, Lilit je bila i koautor pesme za Dečju Evroviziju „Love“ koju je 2015. pevao Mika,  i 2014. je aranžirala pesmu Arama MP3’s “Not alone”. Tekst pesme potpisuju Avet Barseghijan, koji je bio voditelj Dečje Evrovizije 2011. i pisao pesmu „Tarber“ (DPE 2016) i David Tserunijan.

ArtsvikMuzika i tekst pesme inspirisani su sloganom Evrosonga u Kijevu „Celebrate Diversity” (Slavimo različitost), uključuje folk i tradicionalne ritmove, ne samo iz Jermenije, već takođe iz Evrope, Afrike i Azije. Artsvik želi pesmom da pokaže lepotu različitosti i dokaže da su naše priče i glasovi žive boje ovog sveta. Pesma govori o devojci koja je metafora ljubavi, oličenje boja, priča i glasova koji nas čine onim što jesmo. Ona zastupa divnu ljudsku prirodu. Artsvik ističe da je važno da prihvatimo našu baštinu i tradiciju.

Jermenski javni servis AMPTV je 25. decembra otvorio konkurs za pesme na kome je konkurisalo više od 300 kompozitora i tekstopisaca iz celog sveta. U uži izbor ušlo je 10 pesama, da bi kasnije kreativni tim jermenske televizije zajedno sa Artsvik odabrao jednu – Fly with me.

Jermenija će nastupiti u prvom polufinalu Pesme Evrovizije, 9. maja.

Izvor
  • AMPTV