Foto: Marija's Photo Lab
Foto: Marija's Photo Lab

Premijera pesme „Space“ Slavka Kalezića

Večeras se na imanju Knjaz u Podgorici održava promocija pesme „Space“ sa kojom će Slavko Kalezić predstavljati Crnu Goru na predstojećoj Pesmi Evrovizije u Kijevu. Tom prilikom prezentovan je i video spot koji je režirao Dejan Milićević, dok je za produkciju bio zadužen Vladimir Marković. Autor muzike je Momčilo Zeković, tekst potpisuje Adis Eminić, dok je aranžman rađen u Švedskoj i iza njega stoji tim koga čine Stefan Ern, Jovan Radomir i Johan Kronlund. Mastering pesme urađen je u Finskoj.

Dejan je video spot okarakterisao kao „artwork“, u kome se išlo na teatar, na nešto što nema veze sa klasičnim evrovizijskim spotom, odnosno potpuno teatarski performans. Prema njegovim rečima, enterijer u spotu je potpuno sveden, bez obzira što je pesma disko-fanki, a što se eksterijera tiče, išlo se na monohromatiku, pa se koristio kamenolom kao pozadina, što je u skladu sa Slavkom jer je on numerološka jedinica, odnosno Mars, a to je muškarac.

Slavko je izrazio zadovoljstvo svojom pesmom i ocenio je vrlo galaktičnom, da govori o ovozemaljskom, a to je ljubav. On uveliko okuplja svoj tim, pa je već sada poznato da će kostim za nastup u ukrajinskoj prijestonici kreirati modna kreatorka Marina Banović-Džuver. Slavko će u Kijevu pevati na engleskom jeziku, ali snimio je i domaću verziju pesme.

FORUM: Crna Gora 2017.

Izvor
  • RTCG