Tijana_Tel_Aviv

Prva stanica Tijanine turneje – Tel Aviv!

Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije u Kijevu, Tijana Bogićević, bila je u Tel Avivu na događaju pod nazivom „Israel Calling 2017”, koji se ove godine održava po drugi put za redom. U Tel Avivu  su bili prisutni predstavnici 28 zemalja, a cilj ovog okupljanja je međusobno druženje i upoznavanje učesnika, kao i promocija pesama koje će izvesti u Kijevu.

U okvuru ove posete, učesnici su posetili i drevni grad Jerusalim, gde su se upoznali sa kulturom i istorijom ovog grada. Nešto ranije, učesnici su blizu Tel Aviva posadili evrovizijsko drvo prijateljstva.

Nakon kraćeg predaha, učesnici su se uputili  u pravcu Herzlija marine u Tel Avivu gde su domaćini priredili svečani prijem. Tu su ih dočekali kako domaći tako i strani mediji, ali i brojni evrovizijski fanovi koji su sa nestrpljenjem čekali na fotografisanje sa evrovizijskim predstavnicima.

Crvenim tepihom prošetala je i naša Tijana u dugoj crnoj haljini. Rado je odgovarala na pitanja koja su joj postavljali radoznali novinari. Dobrodošlicu joj je poželeo i Milutin Stanojević, ambasador Republike Srbije.

Glavni deo okupljanja dogodio se u klubu „Teatar“. Prvo su nastupili prošlogodišnji predstavnici Izraela na „Dečjoj pesmi Evrovizije“ Šir i Tim, koji su otpevali svoju pesmu Follow My Heart.

Atmosferu je podigla čuvena Dana Internešnel, koja je izvela pobedničku pesmu Diva, kojom je 1998. godine pobedila na Pesmi Evrovizije, a nakon toga i pesmu Saida Sultana, uz koju su joj se na sceni pridružili svih 28 učesnika. Pokušala je Dana da razbije tremu tako što im je pokazala istočnjački ples, što su pojedini učesnici prihvatili.

Voditeljka Galit Gutman je najavljivala jednog po jednog izvođača. Pre nego što je počela sa izvođenjem pesme In Too Deep, naša Tijana je mobilnim telefonom napravila selfi sa publikom.

Pogledajte nastup naše Tijane:

Sledeća stanica na turneji naše predstavnice su evrovizijski koncerti u Amsterdamu i Madridu.