Foto: Andreja Damjanović
Foto: Andreja Damjanović

Tijana na evrovizijskom koncertu u Amsterdamu

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, Tijana Bogićević, nastupila je u Amsterdamu, u dvorani Melkweg, ispunjenoj do poslednjeg mesta evrovizijskim fanovima.

Nakon pres konferencije, na kojoj je Tijana Bogićević odgovarala na pitanja novinara, usledio je glavni događaj, tradicionalni koncert pod nazivom „Eurovision in Concert“. Koliko je „Eurovision in Concert“ popularan govori i to da su sve ulaznice za događaj rasprodate za manje od 30 minuta.

Dvorana Melkweg u Amsterdamu

Dvorana Melkweg u Amsterdamu

Ove godine u Amsterdamu se publici predstavio rekordan broj učesnika –  čak 35. Tijana Bogićević sa pesmom „In Too Deep“ nastupila je pretposlednja – 34. po redu. Kao i u Tel Avivu, Tijana je i amsterdamsku publiku osvojila svojim glasom i energijom. Evrovizijski fanovi veći deo pesme su horski pevali sa našom predstavnicom i ispratili je sa scene velikim aplauzom.

Ako uzmemo u obzir da se ove godine takmiče 43 zemlje, nije slučajno što ovaj događaj nazivaju i „Evrovizija pred Evroviziju“. Nakon svih numera, još jednom se pokazalo da je druženje u Amsterdamu uvertira za sektakl koji nas očekuje u Kijevu.

Koncert se održava u Melkweg areni, u srcu Amsterdama – glavnog grada Holandije. Ove godine, domaćini su Cornald Maas, holandski evrovizijski komentator i Selma, predstavnica Islanda na Pesmi Evrovizije 1999. i 2005, koja je izvela obe svoje pesme: All Out of Luck i If I Had Your Love.

Izvor
  • RTS