Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje
JESC2017

16 zemalja na dečjoj Pesmi Evrovizije u Tbilisiju

Na dečjoj Pesmi Evrovizije u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, u novembru, nastupiće ukupno 16 zemlja. Ove godine biće predstavljen i novi sistem glasanja, koji će gledaocima iz celog sveta omogućiti da glasaju za svoje favorite, putem internet aplikacije.

U nadi da će ponoviti uspeh sa Pesme Evrovizije od ove godine, Portugalija se vraća na takmičenje za dečju Pesmu Evrovizije nakon 10 godina. Pored Portugalije kao povratnika, u Tbilisiju će pored naravno domaćina Gruzije, nastupiti i predstavnici Jermenije, Belorusije, Italije, Malte, Rusije, Ukrajine, Albanije, Australije, Kipra, Makedonije, Irske, Poljske, Holandije i naravno Srbije.

Gruzijski javni servis GPB će takmičenje organizovati u dvorani Olympic Palace koji broji 4000 mesta, a koja je mnogo pogodnija od prethodno najavljene Palate sportova, za delegacije, učesnike i fanove.

Sva pažnja biće usmerena ka Tbilisiju u nedelju 26. novembra, gde će predstavnici zemalja, starosne dobi od 9-14 godina, pokazati svoju muzikalnost i talenat u vremenu od 16 do 18 časova.

Ove godine biće prezentovan i novi sistem glasanja. Naime gledaoci širom sveta biće u prilici da glasaju putem interneta i to na sledeći način: sistem za glasanje će biti otvoren prvo od petka 24. novembra do nedelje 26. novembra, gde će gledaoci koji budu želeli da glasaju biti primorani da prvo odgledaju rekapitulaciju svih pesama, pre nego uđu na formu za glasanje. Glasači će imati prilike i da odgledaju po 1 minut generalne probe svih zemalja učesnica. Ovaj način glasanja biće omogućen do nedelje 26. novembra u 15:59.

Tokom emisije uživo, glasanje će biti ponovo otvoreno nakon izvođenja svih pesama i trajaće ukupno 15 minuta. Glasovi skupljeni u prvoj i drugoj fazi glasanja činiće ukupno 50% krajnjeg rezultata.

Jan Ola Sand, supervizor takmičenja je izjavio: „Jako smo srećni što slavimo 15 izdanje dečje Pesme Evrovizije. Prethodnih godine smo imali prilike da vidimo neku jako talentovanu decu, od kojih su neki danas veliki umetnici. Nov sistem glasanja je jako uzbudljiv i omogućiće gledaocima da ponovo budu deo takmičenja.“

Konkurs za izbor srpske pesme produžen do 1. septembra!

Radio – televizija Srbije, ove godine otvorila je javni konkurs za izbor kompozicije koja će Srbiju predstavljati u Gruziji, o čemu smo vas ranije obavestili. Prvobitno, rok za dostavljanje radova bio je 15. avgust, ali je RTS prijem radova prodzžio do 1 septembra.