DPE2017_srpski_izbor

4 pesme u užem izboru za predstavnika Srbije na Dečjoj Pesmi Evrovizije

Povodom izbora za srpskog predstavnika na predstojećoj Dečjoj Pesmi Evrovizije, koja će se održati 26. novembra u Tbilisiju, u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije gostovale su Silvana Grujić, odgovorna urednica muzičke redakcije zabavnog programa RTS-a i Dunja Jeličić, predstavnica Srbije na prošlogodišnjem izdanju ovog takmičenja. Otkriveno je da su urednici RTS-a preslušali pristiglih 18 kompozicija na konkurs koji je bio raspisan 15. juna i suzili izbor na 4 najbolje.  Parametri pri odabiru pesama koje su ušle u uži izbor bili su kvalitet muzike, interpretacija deteta, tekst i poruka koju on nosi, ali i kompletna slika kompozicije uključujući aranžman. Silvana je istakla da im je bilo bitno da je tekst pesme primeren deci, te da praktično svi nose slične optimistične poruke.

Silvana i Dunja

Silvana i Dunja

Deca koja su ušla u uži izbor biće pozvana da pred komisijom RTS-a izvedu svoje pesme uživo uz matricu, nakon čega će se doneti konačna odluka o predstavniku Srbije. Pesma koja će braniti boje Srbije biće predstavljena najkasnije do 5. oktobra.

Dunja se prisetila prošlogodišnjeg takmičenja, sa kog nosi lepe uspomene, jer je stekla novo iskustvo i nove prijatelje i poručila je narednom predstavniku da se dobro zabavi, stekne nove prijatelje i naravno, da dobro otpeva svoju pesmu.

Radio-televizija Srbije će direktno prenositi takmičenje iz glavnog grada Gruzije, 26. novembra od 16 do 18 časova.