Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje
Foto: GPB
Foto: GPB

Srbija pod brojem 14 na Dečjoj pesmi Evrovizije

Večeras je u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, održana ceremonija otvaranja Dečje pesme Evrovizije, u okviru koje je održan i žreb za redosled nastupa tokom takmičenja. Najpre je slučajnim izborom odlučeno da će Kipar otvoriti, a Italija zatvoriti takmičenje, dok je za zemlju domaćina izvučen broj 9. Kao što je uobičajeno, ostale zemlje su razvrstali producenti šoua, s tim da za razliku od prethodnih godina, ovog puta je izostao žreb u kome se određivalo u kojoj polovini će takmičari nastupiti. Predstavnice Srbije, Irina Brodić i Jana Paunović, nastupiće pod brojem 14.

U Tbilisiju je sve spremno za šou koji će voditi Helen Kalandadze i Lizi Pop, predstavnica Gruzije na Dečjoj Evroviziji 2014. godine, što će biti prvi put da jedan od voditelja ima manje od 16 godina. 16 zemalja će se nadmetati za titulu najboljeg u nedelju, 26. novembra, sa početkom u 16 časova uz direktan prenos na drugom programu Radio-televizije Srbije. Rezultati će biti određeni kombinacijom glasova žirija i publike koja će moći da glasa samo putem zvaničnog sajta junioreurovision.tv, u odnosu 50%:50%. Prva faza onlajn glasanja počeće u petak, 24. novembra, kada će se objaviti rekapitulacija svih pesama uz snimke sa proba, i trajaće do nedelje u 15:59. Druga faza će se odvijati tokom samog šoua u nedelju, tokom 15 minuta nakon izvođenja poslednje pesme. Zanimljivo je da će posetioci sajta morati da glasaju za najmanje 3, a najviše 5 pesama, i da će moći da glasaju za pesmu koja dolazi iz njihove zemlje, što znači da se za Irinu i Janu može glasati i iz Srbije. Broj glasova će potom biti konvertovan u poene prema proporcionalnom sistemu, tako da pesma koja dobije npr. 20% svih glasova posetilaca sajta, dobiće 20% od ukupno raspoloživog broja poena.

Redosled nastupa

Redni broj
 
Zemlja
1KiparKipar
2PoljskaPoljska
3HolandijaHolandija
4JermenijaJermenija
5BelorusijaBelorusija
6PortugalijaPortugalija
7IrskaIrska
8MakedonijaMakedonija
9GruzijaGruzija
10AlbanijaAlbanija
11UkrajinaUkrajina
12MaltaMalta
13RusijaRusija
14SrbijaSrbija
15AustralijaAustralija
16ItalijaItalija

Snimak ceremonije otvaranja 15. Dečje pesme Evrovizije

Fotografije srpskog tima – Irine, Jane, šefice srpske delegacije Silvane Grujić i reditelja nastupa Petra Stanojlovića (Foto: Maciej Błażewicz)

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>