Foto: Sarić Slobodan/RTS
Foto: Sarić Slobodan/RTS

75 kandidata u konkurenciji za predstavnika Srbije na Evrosongu 2018!

Konkurs za pesmu koja će predstavljati Srbiju na “Pesmi Evrovizije 2018” završen je 10. novembra, a danas su otvorene sve pošiljke koje su stigle na adresu Radio-televizije Srbije. Na konkurs se prijavilo 75 učesnika, a selekciona komisija koju su činili muzički urednici RTS-a preslušala je sve pristigle numere. Svi radovi su potpisani šifrom tako da su imena autora nepoznata. Nakon izbora kompozicija od strane selekcione komisije pristupiće se otkrivanju identiteta autora muzike i teksta.

Finalna selekcija i proces izbora predstavnika Srbije na tekmičenju za Pesmu Evrovizije 2018. biće naknadno objavljen.

Otvaranje koverata u RTS-u (Foto: Sarić Slobodan/RTS)

Otvaranje koverata u RTS-u
(Foto: Sarić Slobodan/RTS)

Da podsetimo, prema uslovima konkursa kompozicija ne sme da traje duže od 3 minuta, mora da bude izvedena na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srbiji, a izvođači ne smeju da budu mlađi od 16 godina.

Na 63. Pesmi Evrovizije koja se sledeće godine 8, 10. i 12. maja održava u Lisabonu, učestvovaće 43 zemlje pod sloganom “All Aboard” a to su: Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bugarska, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Mađarska, Malta, Makedonija, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Ukrajina.

Diskusije na forumu: Srbija 2018.

Izvor
  • RTS