marina

EMA 2018: Upoznajte Marinu Martenson

Petu godinu za redom slovenačka televizija će svog predstavnika za Lisabon izabrati putem dobro poznatog festivala Evrovizijska Melodija – EMA. Poznato je da će nastupiti šestnaest izvođača, a jedan od njih je i Marina Martenson.

Mi smo razgovarali sa Marinom i evo šta je rekla za naš portal.

U samo dve rečenice, kaži nam ko je Marina.

- Ja sam glas sa vatrenim srcem. Muzika je moja religija.

Kada si odlučila da se prijaviš na EMU i šta je navelo na to?

– Verujem da se sve desilo iz jednog meni znanog razloga, kada mi je, moj prijatelj, Miha Koren, predstavio njegovu novu pesmu „Blizu“.
Ja i pesma smo se zaljubili istog trenutka i kako su stvari išle svojim tokom, zvanično ćemo se venčati na EMI u februaru, Stvarno je divan osećaj. :)

Možeš li nam reći još nešto o svojoj pesmi?

– To nije tipična pesma koju bi čuli na EMI, pa smo time još srećniji što je jedna od izabranih. To je ozbiljna balada koja ostavlja jak utisak i  nadu. Tekst je uradila Vanja Papež  u skladu sa propozicijama, pa je na slovenačkom, koji je maternji jezik moje mame, a moj treći.

Koja je tvoja prva evrovizijska uspomena?

– Kako sam dugo živela u Švedskoj, mogu reći da je Evrovizija tamo veliki događaj. Ipak, iskreno, ja je i nisam toliko pomno pratila, već sam sedela u svojoj sobi i slušala džez i soul. :)

Tvoja omiljena evrovizijska pesma?

– Euforija od Lorin! Ali i Salvador je ove godine napravio revoluciju na Evroviziji sa svojom pesmom Amar Pelos Dois. On je jedan od razloga zašto umetnik poput mene želi otići na Evroviziju.

Kako izgleda jedan dan u Marininom životu?

– Budim se uz zvuke moje omiljene pesme, raspevam se pod tušem, doručkujem, a onda odlazim u studio gde radim, pišem muziku, učim pevanje i ako je dobar dan, uveče imam svirku sa mojim bendom.

Da li bi bila ljubazna da nam kažeš nešto interesantno o sebi?

– Rođena sam u Švedskoj 1987, mama mi je Slovenka, a tata Šveđanin. Kada sam imala 26 godina, došla sam u Sloveniju, da naučim jezik, a onda je počela i moja muzička karijera. Upoznala sam ljubav svog života i odlučila da ostanem u sLOVEniji. A sada ću konačno i pevati na slovenačkom.

Imaš li neku poruku za evrovizijske fanove?

– Nadam se da će vam se svideti moja pesma i da ćemo se viditi uskoro.