proper

EMA 2018: Proper – Teško je odoleti iskušenju

Poznato nam je da će se za titulu sledećeg slovenačkog predstavnika boriti šestnaest izvođača, a jedan od njih je i bend Proper, koji čini pet momaka: Luka Sešek – glavni vokal, Tine Lustek – kitara, vokal, Jan Gerl – klavijature, harmonika, vokal, Nejc Podobnik – bas, vokal i Primož Podobnik – bubnjevi.

Opišite nam se u samo dve rečenice.

Mi smo grupa prijatelja i muzičara koji vole da pišu i sviraju za sebe i za naše slušaoce. Naša prvu pesme je izašla krajem 2016, a sledeći cilj (osim EME) je da izdamo album do kraja ove godine.

Kada i zašto ste se odlučili da se prijavite na EMU?

Odlučili smo da se prijavimo kada smo shvatili da imamo odgovarajuću pesmu. Zašto? Zato što je teško odoleti iskušenju da se ova pesma ne čuje.

Šta nam možete reći o vašoj pesmi?

– Naša pesma se zasniva na tajnovitoj priči koja sadrži i intimne i epske likove. Pokušali smo ih spojiti i predstaviti kao jednu stvarnost sa dva lica.

Vaša prva evrovizijska uspomena?

– Mi, kao grupa nemamo jednu uspomenu, ali možemo reći da je klavirska solo deonica u pesmi Energy, Nuše Derende, iz 2001. nešto zapanjujuće.

Vaša omiljena evrovizijska pesma?

– Amar pelos dois od Slavadora i Luize Sobral definitivno.

Kakav je jedan vaš tipičan dan?

– Neki od nas su studenti, drugi su zaposleni, tako da je teško opisati jedan tipičan dan. Hajde da kažemo da se svi dosta bavimo muzikom u toku dana.

Da li bi bili ljubazni da nam kažete nešto zanimljivo o vama?

– Trenutno završavamo produkciju pesme, a kako imamo svega par dana do roka za predaju finalne verzije, radimo od jutra do sutra, a sve smo mogli završiti na vreme. Mogli bi reći da nam je novogodišnja odlika da ne završavamo stvari u minut do 12.

Imate li neku poruku za naše čitaoce?

– Istražujte! U muzici, umetnosti, životu. Istražujte!