Igor Lazarevic

Beovizija 2018: Intervju sa Igorom Lazarevićem

Prvi u nizu intervjua sa učesnicima Beovizije 2018 donosimo vam sa najmlađim učesnikom festivala Igorom Lazarevićem, koji će nastupiti pod rednim brojem 11.

Zdravo Igore. Na početku želimo da ti čestitamo za prolazak na Beoviziju 2018.

Hvala puno na čestitkama.

Evrovizijska publika te slabo poznaje, ali zato te publika „Pinkovih zvezdica“ poznaje veoma dobro. Da li možeš da nam kažeš nešto više o sebi i o učešću u Pinkovim zvezdicama?

Počeo sam da se bavim muzikom jako rano, sviram i pevam od 8. godine, učestvovao sam na još dva takmičenja pre zvezdica „Ja imam talenat“ kao i „Prvi srpski talenat“. Prvo takmičenje odnosno festival na kome sam učestvovao je “Čarolija”, i bio sam član istoimenog hora jako dugo. Na Zvezdice sam se prijavio sa 15 godina i bio sam jedan od 10 finalista. To je bilo divno iskustvo, na moju sreću privukao sam mnogo pažnje publike što mi je pomoglo da ispunim mnoge svoje ciljeve. Trenutno idem u 4. godinu srednje škole „Artimedia“, bavim se muzičkom produkcijom i dizajnom zvuka, pevam, sviram i komponujem.

Otkud ideja da pošalješ pesmu na konkurs za Beoviziju?

Uvek mi je bila želja da učestvujem na Evroviziji, još od kad sam bio jako mali. Divio sam se takmičarima i njihovim pesmama. Čim sam čuo da RTS objavljuje konkurs za Beoviziju odmah sam se bacio na posao pisanja pesme.

Pesma koju ćeš izvesti na Beoviziji zove se „Beži od mene“ čiji si ti autor muzike i teksta. Možeš li nam reći nešto više o pesmi?

To je pesma na koju sam jako ponosan. Nadam se da će se svideti kako mlađem tako i starijem delu publike. Pesma je balada.

Da li spremaš poseban scenski nastup?

Želim da se osećam opušteno i moćno na sceni, pa će takav i nastup biti.

Igor-Lazarevic-2Šta misliš o konkurenciji na Beoviziji?

Čast mi je da za konkurenciju imam tako dobre pevače. Velika imena, ozbiljni muzičari koji su uzori mladim muzičarima kao što sam ja. Među takmičarima imam i prijatelje koje poznajem dugo, drago mi je da ćemo zajedno biti na sceni te večeri.

Šta očekuješ od nastupa na Beovizij i šta bi za tebe značila pobeda i put Lisabon?

Moj cilj je ispunjen, odlazak na Beoviziju je veliki uspeh za mene. Ne očekujem ništa osim odlične zabave, velikog iskustva i fenomenalnog nastupa. Potrudiću se da pokažem da vredim i definitivno ću dati sve od sebe. Odlazak u Lisabon će biti ostvarenje klinačkog sna, branio bih boje svoje zemlje na najbolji mogući nacin. Osećao bih se apsolutno savršeno.

Da li si ranije pratio Pesmu Evrovizije?

Pratim Evroviziju od 7. godine konstantno.

Imaš li omiljenu evrovizijsku pesmu?

Omiljena pesma mi je “Tonight again” kojom je Australija debitovala na Evroviziji.

Kakvu poruku imaš za naše članove i za fanove Evrovizije u Srbiji?

Želim da se zahvalim svima na podršci, znači mi puno. Pozivam sve da dođu u Sava centar ili nas gledaju preko malih ekrana kako bi nas podržali.

Igore, hvala ti na izdvojenom vremenu, želimo ti uspeh na Beoviziji.

Hvala puno!

Dok čekamo da čujemo pesmu sa kojom će Igor nastupiti na Beoviziji, poslušajte njegovu pesmu „Veruj mi“.