srdjan_marijanovic

Beovizija 2018: Intervju sa Srđanom Marjanovićem

OGAE Srbija nastavlja sa intervjuima sa učesnicima Beovizije 2018. Naš sagovornik je Srđan Marjanović, čovek koji 40 godina traje na rokenrol muzičkoj sceni. Na Beoviziji 2018. nastupa sa mladim pevačem Emilom Fetahovićem.

Zdravo Srđane. Na početku želimo da vam čestitamo za prolazak na Beoviziju 2018.

Hvala.

Evrovizijska publika vas poznaje kao učesnika jugoslovenskog izbora za Pesmu Evrovizije “Jugovizija” 1981, 1982. i 1989. godine.  Možete li nam reći Vaša iskustva iz tog vremena?

Nekadašnji izbori su bili poput ovog današnjeg iz Srbije. Cela nacija se dobro zabavljala birajući po republikama najbolje na konkursima, a onda u velikom finalu i konačnu pesmu. Danas nema tog nekadašnjeg značaja i glamura?!

Kako se razvila ideja da pošaljete pesmu na konkurs za Beoviziju ove godine?

Imao sam pesmu pripremljenu za mene i mladog Emila iz Podgorice. Soul kompozicija u rok maniru. Moj posao je muzika više od 40 godina. I Eurosong se uklapa u to opredeljenje.

Kako komentarišete što se nakon višegodišnje pauze na velika vrata vraća Beovizija?

Ne vraća se Beovizija na velika vrata. Vraća se ponovo demokratski izbor, što iskreno pozdravljam.

Emil FetahovicPesma koju ćete izvesti na Beoviziji zove se „Bar da znam“ čiji ste Vi autor. Pesmu ćete izvesti sa mladim pevačem Emilom. Možete li nam reći nešto više o Emilu i o samoj pesmi? Da li ste ostali verni rok zvuku?

Emil Fetahović je mladi pevač, učesnik mnogih festivala između ostalih, veoma uspešan i na Pinkovim zvezdama. Hteo sam nekog mlađeg, da zajedno otpevamo „Bar da znam“. Ponovo se vraćam električnoj gitari i rok rifovima, koje sam u poslednjim pesmama zapostavio.

Nastupate pod rednim brojem 4. Da li mislite da je to dobra pozicija ili da pozicija sa koje nastupate nema uticaja na plasman?

Redni broj 4 je ok.

Da li spremate poseban scenski nastup?

Scenski nastup će biti standadan za rock and roll. Važna je pesma… Nećemo imati „balerine“?!

Šta mislite o konkurenciji na Beoviziji?

Konkurencija je ok…

Šta očekujete od nastupa na Beoviziji i šta bi za vas značila pobeda i put u Lisabon?

Ne računam na pobedu, drago mi je da smo u „šesnaestercu“. To je dovoljno za promociju pesme i nove knjige „Ok, presvući ću se“, upravo objavljene ovih dana. U pitanju je rasni „triler u kome je vlažno i klizavo“?!

Pretpostavljamo da pratite Pesmu Evrovizije. Imate li omiljenu pesmu sa ovog takmičenja?

Pesma grupe Abba – Waterloo…

Šta radite trenutno mimo festivala Beovizija, da li negde nastupate i da li radite na nekoj novoj pesmi, odnosno albumu?

Imam novu pesmu sa čak dva spota na youtube, „Ok presvući ću se“, koja promoviše istoimenu knjigu.

Kakvu poruku imate za naše članove i za fanove Evrovizije u Srbiji?

Muzika je nešto što izražava najsuptilnija osećanja, zato je treba negovati, stvarati, voleti i prepuštati joj se… uživati…

Srđane, hvala vam na izdvojenom vremenu, želimo vam uspeh na Beoviziji.

Hvala vama.

U iščekivanju pesme koju će Srđan i Emil izvesti na Beoviziji 2018, preslušajte Srđanovu novu pesmu:

 

Preslušajte pesmu „Još jedan poljubac za kraj“ sa kojom je Srđan Marjanović nastupio na „Jugoviziji 1989″ zajedno sa Biljom Krstić: