Foto: Predrag Radisavljević
Foto: Predrag Radisavljević

Beovizija 2018: Intervju sa Milanom Stankovićem – SevdahBABY

OGAE Srbija nastavlja da pita učesnike Beovizije 2018. Ovog puta naš sagovornik je Milan Stanković -SevdahBABY, koja otvara Beoviziju 2018 sa pesmom „Hajde da igramo sada“.

Milane, na početku želimo da ti čestitamo za prolazak na Beoviziju 2018.

Beovizijska publika te vrlo dobro poznaje jer si već nastupao na ovom festivalu 2009. godine zajedno sa Mikijem Elementom gde ste izveli pesmu “Previše reči”? Možeš li nam reći tvoja iskustva sa te Beovizije?

Beovizija 2009. je bila veoma značajno iskustvo za mene, jer do tada nisam imao maltene nikakvog iskustva u šou biznisu. To je bila velika produkcija, živ program, tako da je zaista samo učešće bila velika stvar.

Šta te je motivisalo da opet prijaviš pesmu za Beoviziju?

Moram priznati da je nekoliko kolega iz posla presudilo tome da pošaljem pesmu. Ja sam malo oklevao, jer sam bio preokupiran drugim projektima, ali sam uspeo da nađem vremena i za bukvalno tri dana doradim tekst i snimim „Hajde da igramo sada“.

Otvorićeš Beoviziju 2018 isto kao i Beoviziju 2009. Kako komentarišeš ovu slučajnost?

Nažalost, kombinatorika mi je oduvek bila najslabija oblast u matematici, ali ovako laički mislim da su verovatnoće za slučajnost vrlo vrlo male… Ne znam, nisam baš najsrećniji zbog toga, jer svi koji nastupaju prvi ispadaju kao neka vrsta predgrupe za main act, ali neću dozvoliti da me ta okolnost demorališe.

Pesma koju ćeš izvesti na Beoviziji zove se „Hajde da igramo sada“. Možeš li nam reći komentar o pesmi?

Naravno, funk je u osnovi ove pesme, kao i sve što radim kao SevdahBABY. Stvar je malo sporija od nekih dosadašnjih, ali bezkompromisno plesnog karaktera. Pesma je nastala po ideji mog dobrog prijatelja DJ Preme, a ideja je bila da se uradi old school 90s RnB pesma, jer je to sada posle više od dvadeset godina ozbiljan retro.

Da li spremaš poseban scenski nastup?

Da, mislim da će biti vrlo jedinstven. Ne smem da otkrivam detalje, ideje se vrlo brzo zapate kod konkurencije :)

Šta misliš o konkurenciji na Beoviziji?

Prija mi prisustvo Ramba Amadeusa i Beti Đorđević, očekujem neki fusion jazz šlager od njih :) Ostale izvođače ili ne gotivim, ili ne poznajem – važim za velikog muzičkog hejtera, šta ću :)

Foto: Predrag Radisavljević
Foto: Predrag Radisavljević

Šta bi za tebe značila pobeda i put Lisabon?

Ne razmišljam o tome još uvek, koncentrišem se pre svega da nastup na Beoviziji bude autentičan, a ako to donese neke plodove, ko sam ja da se bunim? :)

Da li pratiš Evroviziju od ranije?

Pratio sam kao klinac redovno, u današnje doba ispratim pobednike i možda još ponekog.

Imaš li omiljenu evrovizijsku pesmu?

Naravno, Azucar Moreno – Bandido :)

Možeš li nam reći, pored priprema za Beoviziju, kakvi su planovi za SevdahBaby, neke nove pesme, album…?

Kada mi je stigla vest da je pesma prošla za Beoviziju radio sam na dve nove SevdahBABY pesme, tako da čim prođe ova halabuka oko Beovizije,  vraćam se radu na tim pesmama. One su takođe malo iskuliranije, ali naravno funky.

Kakvu poruku imaš za naše članove i za fanove Evrovizije u Srbiji? 

Mislim da je poenta Evrovizije i Beovizije dobra zabava, tako da i sebi i gledaocima želim pre svega da ovo shvate kao igru i dobro se zabave :)

Milane, hvala ti na izdvojenom vremenu, želimo ti uspeh na Beoviziji.

Hvala! Podrška je uvek dobrodošla :)

Preslušajte pesmu „Hajde da igramo sada“: