Lord

Beovizija 2018: Intervju sa Lordom

Naš sledeći sagovornik je Lord, koji će na Beoviziji 2018 izvesti pesmu „Samo nek se okreće“, a nastupiće pod rednim brojem 13.

Zdravo Lord. Na početku želimo da ti čestitamo za prolazak na Beoviziju 2018.

Pozdrav svima…hvala mnogo na čestitkama.

Evrovizijska publika ne poznaje poznaje baš puno. Možeš li da nam se predstaviš i kažeš nešto više o sebi i tvojoj muzici?

Pa ja sam vam samoproklamovani Lord, koji ne zna ništa drugo da radi nego da se bavi muzikom. Evo i 30 godina kasnije i dalje ne znam ništa drugo da radim.  Moja muzika je često poput mog raspoloženja a u nekom dugoročnijem smislu je produkt mog duhovnog i životnog razvoja. Da uprostim, uvek je to neki pop zvuk…

Otkud ideja da pošalješ pesmu na konkurs za Beoviziju ove godine?

Ja mislim da je 98% izvođača konkurisalo da bi promovisali sebe i svoju novu pesmu…pa tako i ja spadam u tih 98%. Sve je manje nekih smislenih televizijskih programa gde možete da promovišete svoju kompoziciju. Ovde ima smisla promovisati se.

Kako komentarišeš što se nakon višegodišnje pauze na velika vrata vraća Beovizija?

Mislim lično da je to dobro, jer se na taj način animiraju neki novi autori i izvođači da kažu i pokažu nešto.

Pesma koju ćeš izvesti na Beoviziji zove se „Samo nek se okreće“ čiji si ti kompletan autor. Možeš li nam reći nešto više o pesmi?

Što sam stariji, sve me više privlači neki tradicionalni folklorni momenat. Opet, živim u ovom dobu i odrastao sam poprilično na elektronskom zvuku i modernoj tehnologiji. Samim tim ova pesma je zapravo sudar folklornog i modernog. U takvom sam sada raspoloženju.

Da li spremaš poseban scenski nastup?

Da…meni je skroz interesantno, tako da kapiram da može i drugima da bude zanimljivo.

Šta misliš o konkurenciji na Beoviziji?

Sve najbolje, ono što mi se posebno sviđa je to da su tu i već iskusni izvođači ali da su se pojavili i neki novi, mladi izvođači koji bi da se oprobaju u ovakvoj vrsti takmičenja.

Šta očekuješ od nastupa na Beovizij šta bi za tebe značila pobeda i put Lisabon?

Očekujem da se dobro zabavim…ja ipak u životu radim ono što volim, tako da se uvek dobro zabavim. Pa značilo bi još jedno novo iskustvo u životu i još jedno putovanje…to te uvek obogati duhovno.

Da li si ranije pratio Pesmu Evrovizije?

Jesam…uvek ja to ispratim profesionalno, da vidim šta se novo dešava.

Imaš li omiljenu evrovizijsku pesmu?

Pa koja mi je baš omiljena, nemam pojma, ali mi trenutno u glavi svira Heroes od Monsa Selmerleva.

Šta radiš trenutno mimo festival Beovizija, da li radiš na nekim novim pesmama, albumu…? Gde imamo prilike da vidimo tvoje nastupe?

Po ceo dan sam u studiju…ako ne radim za sebe, radim za druge kao producent. Trenutno spremam svoj sledeći single i to mi je prioritet. Najčešće me možete videti u restoranu Polet na Cvetnom trgu…tu sam kao kod kuće…dođem nekada i u pidžami. Pevamo, sviramo, družimo se.

Kakvu poruku imaš za naše članove i za fanove Evrovizije u Srbiji?

Lord, hvala ti na izdvojenom vremenu, želimo ti uspeh na Beoviziji.

Hvala Vama…gledamo se!

Preslušajte pesmu „Ipak se okreće“ koju će Lord izvesti na Beoviziji 2018: