Foto: Miloš Dišković
Foto: Miloš Dišković

Beovizija 2018: Rambo Amadeus – Želim da povratim nekadašnju popularnost Beti Đorđević!

Naš sledeći sagovornik je Rambo Amadeus koji sa Beti Đorđević nastupa na Beoviziji 2018 pod rednim brojem 2, sa pesmom „Nema te“.

Rambo, na početku želimo da Vam čestitamo plasman na Beoviziju 2018.

Hvala na iskrenim čestitkama.

Evrovizijska publika Vas vrlo dobro poznaje jer ste već nastupali na ovom takmičenju 2012. godine, kada ste predstavljali Crnu Goru sa pesmom “Euro Neuro”. Kakve utiske nosite sa te Pesme Evrovizije?

Pa moji utisci uglavnom su vezani za Kaspijsko jezero, Baku, i Azerbejdžan u cjelini, državom vlada porodica Alijev, koja i kontroliše poslove sa naftom, koje na Kaspijskom jezeru ima u izobilju. Ali ima i jesetri, pa je čuveni kavijar dostupan u svakoj bakalnici.

Šta je bio Vaš motiv da se prijavite na Beoviziju 2018?

Glavni motiv je bio da povratim nekadašnju popularnost Beti Đorđević, ali i da podsjetim pjevače da moj tim i ja znamo da napravimo pjesmu po narudžbini.

Foto: Miloš Dišković

Foto: Miloš Dišković

Nastupate sa legendarnom pevačicom Beti Đorđević. Da li je ovo nastavak vaše saradnje iz šou programa “Ja mogu sve”? Možete li nam reći nešto više o toj saradnji.

Istina, tada sam obećao da ću joj napraviti pjesmu, pa je čini mi se ovo neki logičan slijed događaja. Obećanje je ispunjeno, pjesma je pred vama, Beti u raspoloženju da vam je predstavi.

Vi ste muzičar koji ima veoma uspešnu karijeru, iza vas su brojni hitovi. Kako biste nam predstavili pesmu “Nema te” iz Vašeg ugla?

To je pjesma klupskog, pitkog jazzy zvuka i elegičnog ljubavnog teksta, sa implementiranim savremenim sarkazmom zastupljenim kroz moj monolog u sredini pjesme kao kontrapunktom atmosferi koja vlada na početku i kraju.

Da li spremate poseban scenski nastup?

Ne, meni kao profesionalnom muzičaru scenski nastupi uvijek djeluju komično.

Nastupate pod rednim brojem 2. Zamalo da bude pozicija broj 1, upravo kao i ona iz Bakua, kada ste otvorili Pesmu Evrovizije. Mislite li da broj pod kojim nastupate ima neku ulogu u konačnom plasmanu?

Ima naravno, uvijek se namješta da autsajderi pjevaju u početku, pa je nastupati u početku destimulišuće za ukupan plasman.

Šta mislite o konkurenciji na Beoviziji?

Pravo da vam kažem, nisam preslušao ni jednu pjesmu, ali vidim da među kompozitorima ima vrlo iskusnih kolega.

Šta bi za Vas i Beti značila pobeda i put u Lisabon?

Foto: Miloš Dišković

Foto: Miloš Dišković

Samo glavobolju. Njoj se ne putuje, a ja imam obaveza u maju oko porinuća solarnog jedrenjaka.

Vi ste bili poznati po veoma kritičkim komentarima o Pesmi Evrovizije? Da li ste pratili Evroviziju poslednjih godina i da li možete da nam date neki komentar?

Zaista ne pratim, letimično preletim,  da se uvjerim da i dalje Evrovizijom dominiraju vizuelni efekti, lake note i kič, pa mi je i dalje teško da držim pažnju na tome. Naravno, radovaću se svakoj promjeni prema autorskom i muzičkom.

Imate li možda omiljenu evrovizijsku pesmu?

Imam – Waterloo od Abbe iz 1974. godine.

Da li pored  priprema za Beoviziju pripremate neke nove pesme, album…?

Pa zapravo nemamo nikakvih priprema za Beoviziju, treba samo otpjevati pjesmu. I Beti i ja nemamo potrebu ni za kakvim dodatnim pripremama. Treba se okupati, oprati kosu, ljepo se obući i to je to. Čim se stiša ova priča oko Evrovizije izbaciću novi spot kao najavu novog albuma, koji će se zvati “Brod budala”.

Kakvu poruku biste uputili fanovima Evrovizije u Srbiji?

Da slušaju muziku žmureći, da im ne odvlače pažnju haljine i šljokice. Ako žele da prate modu nek gledaju Fashion TV, ako žele da se dive scenskim pokretima, nek gledaju ritmičku gimnastiku, balet ili klizanje na ledu. Klizanje na ledu ima zaista mnogo kompleksnije i zahtjevnije pokrete nego što možemo vidjeti od evrovizijskih takmičara.

Rambo, hvala Vam na izdvojenom vremenu, želimo Vam uspeh na Beoviziji.

Preslušajte pesmu „Nema te“ koju će Rambo Amadeus i Beti Đorđević izvesti na Beoviziji 2018: