EYECUE

Grupa Eye Cue predstavlja Makedoniju na Evrosongu

Komisija Makedonske radio-televizije odlučila je da pesma „Lost and found“ (Izgubljeno i nađeno) grupe Eye Cue predstavlja Makedoniju ove godine na evrovizijskom takmičenju u Lisabonu. Autor muzike i teksta je Bojan Trajkovski, dok aranžman potpisuje Darko Dimitrov.

Članovi komisije bili su Mari Popova – koordinator projekta „Evrovizija 2018″ i urednica kulturno-umetničkog programa MTV 1, Karolina Petkovska – urednica redakcije za kontaktno-zabavne emisije na MTV 1, Aleksandra Jovanovska – urednica i voditeljka muzičke emisije na MTV 1, Avni Kaili – urednik kulturno-umetničkog programa MTV2, Branka Kostić Marković – muzički novinar i kritičar, Andrijana Jovanovska – muzički novinar u „Reporter MK“, Marko Mark – muzički novinar na „Kanalu 77″ i voditelj tv „Telma“ i Antonio Dimitrievski – urednik „Istina MK“ i producent „Makedonskog radijskog festivala“. Od 382 pristigle kompozicije na konkurs, komisija je kroz tri kruga izbor suzila na 12 pesama, nakon čega se glasalo po evrovizijskom principu kako bi se došlo do pobednika, a o čemu se odlučivalo 10. februara.

Skopsku grupu Eye Cue čine Marija Ivanovska (vokal), Bojan Trajkovski (vokal i gitara) i Ivo Mitkovski (bubnjevi). Postoje od 2007. godiue, i od tada su učestvovali na brojnim festivalima, uključujući festival Taksirat u Skoplju. Sutra, 14. februara, Crownn Records/Pivatell Distribution objaviće njihovo izdanje za evropsko tržište „We Are Having Fun“.

Makedonija će nastupiti u drugoj polovini prvog polufinala, 8. maja.

Dok čekamo evrovizijsku pesmu, upoznajte se sa njihovim radom kroz pesme „Million Times“ i „Kolku dobro te znam“. 

 

 

FORUM: Makedonija 2018. 

Izvor
  • MRT