OGAESerbia_10godinaforuma

10. rođendan foruma OGAE Srbija – Rođendanski kviz

Dragi posetioci, danas slavimo 10. rođendan vašeg i našeg evrovizijskog foruma. Forum OGAE Srbija je pokrenut 9. aprila 2008. godine, neposredno pre Pesme Evrovizije u Beogradu. Vremenom se širio, privlačio nove članove i postao najposećeniji evrovizijski forum u regionu i dan danas privlači ljubitelje Evrovizije što potvrđuje statistika posećenosti i podatak da je ove godine oboren rekord u pogledu broja napisanih poruka tokom jednog dana (skoro tri hiljade).

Cilj OGAE Srbija foruma je razmena mišljenja i informacija u vezi sa Pesmom Evrovizije i drugim muzičkim dešavanjima, kao i povezivanje ljudi sa sličnim interesovanjima. Osim muzičkih tema, na njemu se može diskutovati i o televizijskom programu, sportu, ali i mnogim drugim neobaveznim temama. Takođe, možete učestvovati u forumskim igrama poput Forum Song Contest-a, Srbovizije i drugim alternativnim takmičenjima među kojima je aktuelna treća sezona karaoke takmičenja Tvoj glas zvuči poznato na kome se članovi foruma nadmeću u imitacijama. Pristup forumu imaju svi registrovani korisnici. Registracija korisničkog naloga na OGAE Srbija forumu je besplatna i jednostavna, pa vas pozivamo da ako već niste član, pridružite nam se jer želimo da čujemo i vaše mišljenje.

PRIDRUŽITE SE FORUMU!

Rođendanski kviz

Povodom proslave decenije postojanja foruma, pripremili smo vam rođendanski kviz u kome je potrebno da prepoznate elemente na slikama koje su u vezi sa Pesmom Evrovizije. Za 10 pitanja imate na raspolaganju 2 minuta, a dva učesnika sa najviše tačnih odgovora nagradićemo sa paketom srpskih evrovizijskih CD izdanja: 

  • Bojana Stamenov – Beauty Never Lies (Srbija ESC 2015)
  • Sanja Vučić Zaa – Goodbye (Shelter) (Srbija ESC 2016)
  • Lena Stamenković – Lenina pesma (Srbija JESC 2015)
  • Irina Brodić i Jana Paunović – Ceo svet je naš (Srbija JESC 2017)

Kviz traje do subote, 14. aprila do 12 časova.

Pobednici kviza su:

Igor Dimoski 9 poena (Vreme: 01:44)
Aleksandra Divljaković 8 poena (Vreme: 01:36)

Izbori foruma za najbolju pesmu, mis i mistera predstojeće Pesme Evrovizije

U toku je izbor foruma za najbolju pesmu ovogodišnjeg Evrosonga, a jedini uslov da biste glasali je da ste član foruma i imate napisanih 30 postova. Ako još ne ispunjavate ove uslove, priključite se diskusijama, a potom i glasajte za svoje favorite u oba polufinala, a možete ostaviti i svoju prognozu za TOP 5 finala ovogodišnjeg takmičenja u Lisabonu i pokušati biti najbolji na tom polju. Glasanje se odvija preko posebne veb aplikacije na forum.musicserbia.rs/ESC2018. Polufinalno glasanje traje do 14. aprila do 17h, nakon čega će uslediti glasanje za finale koje će se završiti 29. aprila.

 

U toku su i jubilarni deseti izbori za najlepšu damu, odnosno momka 63. Pesme Evrovizije koji se odvijaju putem ankete na forumu. Ove godine imamo 28 kandidatkinja iz 25 zemalja, odnosno 46 kandidata iz 26 zemalja. Glasanje za mis i mistera traje do 15. maja do 23:59, tako da ćete imati priliku da učesnike vidite i na samom takmičenju za Pesmu Evrovizije i bolje ih procenite kako biste dali konačan sud.

Izbor za mis Evrosonga 2018.
Izbor za mistera Evrosonga 2018.