LU2018_AZ_IS_AL

Lični utisak – Azerbejdžan, Island i Albanija

Večeras počinjemo sa ocenjivanjem ovogodišnjih učesnika Pesme Evrovizije u okviru naše rubrike Lični utisak. Pored ocena već najavljenih poznatih ličnosti, svoje ocene će dati i članovi naše redakcije, tako da će svaka pesma imati dve ocene – tima Poznatih i tima Redakcije. Počinjemo sa prve tri pesme u prvom polufinalu. To su Azerbejdžan, Island i Albanija.

1. Azerbejdžan – X My Heart – Aisel

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Azerbejdžan već dugo godina šalje moderne pesme na Evroviziju. Nekad čak znaju da budu i ispred vremena, što je mene iznenadilo u početku. Ova pesma je prava evrovizijska, ali mislim da ako uđe u finale neće dospeti iznad 15. mesta.
OCENA: 2,5

Vladimir Graić: 

Moderna, progresivna pesma sekvencijalne melodijske linije. Lično ne volim previše ovakve pesme. Sve liče jedna na drugu i to tako traje već godinama. Kao i slične pesme, nema ništa osobeno po čemu bi je prepoznao u moru istih. Sve u svemu, obična numera, solidno otpevana.
OCENA: 1+

Jovan Radomir: 

Meni se ova pesma sviđa. Dobra melodija i moderan aranzman. Po kalupu mnogih švedskih pesama u zadnjih par godina. Pesma ima potencijal da postane solidan hit. Ovde njen glas zvuči dobro, ali kako će da zvuči uživo? Pesma bi trebala da prođe u finale.
OCENA: 4

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Pesma nije loša, moderna je, ali malo ispod očekivanja za Azerbejdžan od koga smo navikli da šalje mnogo bolje pesme.
OCENA: 3

Miloš Savić: 

„X My Heart“ je poletna pesma, dobra za đusku, ali nije dovoljno upečatljiva. Očekivao sam više od Azerbejdžanaca, no imaju lep spot.
OCENA: 2,5

Saša Blagojević: 

Moram priznati da mi nije nešto ova pesma, jedva da sam je zapamtio, za razliku od prethodne godine kad mi je Skeletons bila jedna od omiljenih, doduše tek nakon više slušanja, pa ko zna možda mi i ova postane favorit
OCENA: 2

Vladimir Jovanović: 

Zanimljiva pop pesma, ali ne ostavlja neki vau efekat. Ovo je zlatna sredina i vrlo verovatno će se naći u finalu s obzirom da je ovo Azerbejdžan.
OCENA: 3

Ivan Simonović: 

Generična pop pesmica, koja je hitična i može se izdvojiti baš zbog toga što otvara takmičenje, ali i zbog toga što svi znamo koliko se Azerbejdžan trudi oko nastupa, tako da je ne bih još otpisao.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,50
REDAKCIJA: 2,70

2. Island – Our Choice – Ari Ólafsson

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Svala je prošle godine bila odlična i pesmu i dan danas obožavam. Ovo je bezveze, mislim da se neće ni plasirati.

OCENA: 2

Vladimir Graić: 

Za razliku od prethodne numere, ova je potpuno retro. Vraća uspomene na neka davna takmičenja. Tada (pre 20-30 godina) ovakav stil pop muzike je napravio diskontinuitet sa dotadašnjim lakim i veselim notama, karakterističnim za ESC. Posle toliko vremena, ovo mi sada zvuči previše retro i nezanimljivo. Prosek…
OCENA: 1+

Jovan Radomir: 

Žao mi je, Islande, ali ovo je previše zastarelo. Ari zna da peva i žao mi je što nije dobio veći izazov od ove pesme. Pesma nema ništa što bi moglo da uzbudi publiku. Ovo ne prolazi u finale.
OCENA: 1

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Ja moram priznati da mi je ova pesma baš dosadna i da nemam strpljenja da je čujem do kraja. To je jedna od pesama za vreme koje ljudi odu na pauzu tokom prenosa.
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Izuzetno dosadna pesma koja nikako ne može da mi ostane u glavi. Solidan glas, ništa posebno ni ne smeta, ali je pesma ipak nekako neprimetna.
OCENA: 2

Saša Blagojević: 

Ova pesma mi se dopala na prvo slušanje, ali na islandskom jeziku, na engleskom mi je već izgubila magičnost koju je imala u originalu, tako da ne znam kako da je ocenim objektivno. Daću joj 4 samo zbog toga što je volim na islandskom jeziku, inače bi joj i trojka bila mnogo.
OCENA: 4-

Vladimir Jovanović: 

Ovo mi lici kao neka pesma iz filma. Nije lose ali nije mi nesto upecatljiva. Mislim da nece proci zapazeno u Lisabonu.
OCENA: 3

Ivan Simonović: 

Previše dosadno. Verujem da su se vodili prošlogodišnjim pobednikom, ali ipak ova pesma nema ništa po čemu bi se izdvojila. Momak ima jako lep glas i samo zbog toga nije najniža ocena.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 1,33
REDAKCIJA: 2,40

3. Albanija – Mall - Eugent Bushpepa

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Eugent je vanbračno dete Bono Voxa i Tonija Cetinskog. Dobro peva :) Pesma je jedna od onih rok pesama koje evrovizijskoj publici nisu bas interesantni.

OCENA: 3,5

Vladimir Graić: 

Mene Albanija pozitivno iznenađuje iz godine u godinu. Imaju jaku muzičku scenu različitih žanrova i stilova. Interasantna i energična numera. Melodijska linija je nekako previše skucena za moj ukus. Da je malo razvijenija, rekao bih da je pesma odlična. Ovako, samo solidna. Dobar video klip.
OCENA: 2+

Jovan Radomir: 

Mislim da Albanija ovaj put ima pesmu koja ima ideju i misiju. Dramski je aranžirana. Za Albance je bio izazov skratiti pesmu na tri minuta. Ovo je jako dobro i mislim da ulazi u finale.  Eugent zna da peva i ima jako dobru energiju.
OCENA: 4

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

O ovoj pesmi nemam baš iskristalisano mišljenje, na momente mi je OK, na momente mi se ne sluša.
OCENA: 2

Miloš Savić: 

Još jedna u nizu pesama koje nikuda ne vode. Pevač ima ok boju glasa, ali ovo je samo za lokalnu upotrebu.
OCENA: 2

Saša Blagojević: 

Volim ovu pesmu, ima mi neku snagu, ubedljiva je i pesma, ali i izvođač. Baš mi deluje kao da voli ovu pesmu, a to joj poboljšava utisak.
OCENA: 4

Vladimir Jovanović: 

Drago mi je sto je ovogodišnja Evrovizija prošarana različitim jezicima, a Albanija je ovom pesmom dala mali doprinos. Pesma nije loša, refren je dobar dok je ostatak pesme slab.
OCENA: 2

Ivan Simonović: 

Zanimljiva, a opet dosadna. Da je na engleskom, možda bi privukla više pažnje. U svakom slučaju, mislim da nema mesta u finalu za Albaniju ove godine.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,17
REDAKCIJA: 2,40