LU2018_BE_CZ_LT

Lični utisak – Belgija, Češka i Litvanija

Ove večeri nastavljamo sa našom rubrikom Lični utisak. Danas ocenjujemo naredne tri pesme u prvom polufinalu – predstavnike Belgije, Češke i Litvanije.

4. Belgija – A Matter of Time – Sennek

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Pogrešili su što su poslali ovo na Evrovziju, ovo bi bila dobra tema za James Bond film. :)
OCENA: 4,5

Vladimir Graić: 

Drugačija pesma, koja nosi lični pečat. Ja volim ovakve stvari, pa ću biti subjektivan. Odlično zaokruženo u celinu. Specifičan vokal i stil interpretacije. Jako, jako dobar utisak. Lično bih Belgiji dao dosta poena.
OCENA: 4

Jovan Radomir: 

Belgija nastavlja sa interesantnim pesmama. Ovo je kul, ali suviše naginje na nesto iz nekog James Bonda filma. Nažalost, brzo gubim fokus kao gledalac, i to nije dobro. Ova pesma totalno ovisi o scenskom nastupu da bi prošla u finale.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Pesma jeste kvalitetna. Iako se dobro kotira, ne verujem u neki previsoki plasman, jer pevačica nema baš sjajne glasovne mogućnosti. Na koncertu u Izraelu je bila jako loša. Ne znam, možda joj nije bio dan.
OCENA: 3

Miloš Savić: 

Belgija se poslednjih godina trudi i donosi nam moderne pesme, kao što je i ova. Međutim, iako mi ova pesma povremeno prija, ume i da me natera da je preskočim prilikom preslušavanja jer je previše monotona, da ne kažem da zvuči depresivno.
OCENA: 3,5

Saša Blagojević: 

Sjajna pesma, maltene za pobedu, šteta samo što pevačica nema bolje glasovne sposobnosti i nije uverljivija. Ipak i pored toga dajem joj maksimalnu ocenu, jer je odlična pesma i van okvira Evrovizije.
OCENA: 5

Vladimir Jovanović: 

Pesma koja odise nekim misticizmom, ali kod mene ne stvara neku zelju da je opet poslusam. Za moj ukus, mnogo je ovo mlako i nekako monotono.
OCENA: 1

Ivan Simonović: 

Zaista fina pesma koju ću verovatno slušati i nakon takmičenja, ali mislim da se neće proslaviti na takmičenju, odnosno nema ništa od finala.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,83
REDAKCIJA: 2,90

5. Češka – Lie To Me – Micolas Josef

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Već vidim da će Mikolas biti popularan među fanovima Evrovizije. Sviđa mi se ovo, mislim da ulazi u finale svakako.

OCENA: 3,5

Vladimir Graić: 

Sviđa mi se pesma. Nista revolucionarno, ali zvuči sveze i progresivno. Laka melodija, vešto spakovana. Opsti utisak – jedan od favorita za veoma visok plasman.
OCENA: 4-

Jovan Radomir: 

Interesantno u prvih 30 sekundi i onda sve iznova do kraja… Dosadno, iako je u neku ruku moderno.
Previse poziranja i glupiranja da bi bilo interesantno za mene. O tekstu da ne govorimo.

OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Iako se ova pesma meni ne sviđa ništa posebno, mislim da će ovo biti najbolji plasman Češke Republike ikada. Pre svega zbog harizme mladog pevača.
OCENA: 3

Miloš Savić: 

Na red je došla i pesma koja će, čini mi se već izvesno, doneti Češkoj najbolji plasman do sada. Mikolas ima interesantnu pojavu, mlad je i pitak za mlađu publiku, pesma mu zvuči poput nekih aktuelnih svetskih hitova, što mu je svakako plus. Uz dobar nastup, možda se umeša i u trku za pobedu.
OCENA: 4,5

Saša Blagojević: 

Još jedna sjajna pesma, ponavljam i van evrovizijskih standarda, doduše i nije rađena za ESC, a time mi se još više sviđa. Pevač je takođe harizmatičan, pesma je moderna, odmah ulazi u uši i predviđam top 5 za Mikolasa i Češku. Takođe i od mene 5ica.
OCENA: 5

Vladimir Jovanović: 

Napokon Češka da pošalje neku pesmu sa kojom moze da se nada nekom dobrom plasmanu. Ritmična pesma koja se lako i brzo pamti i to je ono što vrlo dobro prolazi na Evroviziji. Ovo sigurno prolazi u finale, a krajnji plasman u finalu zavisi od njegovog izvođenja uživo, mada mislim da će biti tu negde oko 10. mesta.
OCENA: 3

Ivan Simonović: 

Zanimljiva pesma koja ulazi u glavu. Ima taj generički pop zvuk, ali je opet drugačija na svoj način. Mislim da je finale zagarantovano, ali i dobar plasman 12. maja. Visok plasman definitvno zavisi od nastupa.
OCENA: 4,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,17
REDAKCIJA: 4,00

6. Litvanija – When We’re Old – Ieva Zasimauskaitė

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Pola pesme prošlo, a ja jos uvek cekam da počne. To mi je komentar jedini.

OCENA: 3

Vladimir Graić: 

Fina, dosadna pesma. Ovakve pesme sam čuo nekoliko hiljada puta do sada. Barem da su dodali neki deo, momenat da pokažu da su živi… Nema ništa što bi me privuklo.
OCENA: 1

Jovan Radomir: 

Lepa pesma ako se sluša u krevetu na slušalicama. Druga je stvar preneti ovo na ESC binu. Svi LED ekrani i velika bina ima da proguta jadnu Levu. Sumnajm da će da prodje u finale.
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Ova pesma je predosadna.
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Ne smeta da poslušam ponekad, ali nekako mi je neprimetna u ovogodišnjoj konkurenciji. Sve u svemu, solidna kompozicija iz Litvanije, ali nedovoljno upečatljiva.
OCENA: 2,5

Saša Blagojević: 

Iako čujem da je ova pevačica odlična, meni je ovo mega dosadno, tako da od mene kec kao vrata.
OCENA: 1

Vladimir Jovanović: 

Fina balada sa finom melodijom, al mnogo mi je ovo sporo za takmicenje, tako da mislim da ce ovo ostati u polufinalu i u senci brzih pesama.
OCENA: 2

Ivan Simonović: 

Ovo bi možda bilo favorit na takmičenju uspavanki u Vilnusu. Šalu na stranu, pevačica ima sjajan glas, ali trebalo je da joj odaberu bolju, ili bar, manje dosadnu pesmu. Daleko, daleko od finala.
OCENA: 1

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,00
REDAKCIJA: 1,50