LU2018_HU_LV_SE

Lični utisak – Mađarska, Letonija i Švedska

Poštovani čitaoci, kako se primiče takmičenje u Lisabonu i mi privodimo kraju komentarisanje ovogodišnjih pesama za Evrosong, a sada su na redu pesme Mađarske, Letonije i Švedske.

Mađarska – Viszlát Nyár – AWS

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Mađarska u svom rok elementu. Ove godine ima više rok i pop rok izvođača. Ova pesma mi se ne sviđa, ali pozdravljam različitost. Evo baš sad zamišljam da li bi se možda Ritam Nereda prijavili za Beoviziju nekad… hm…
OCENA: 3

Vladimir Graić: 

Da je na engleskom zvučalo bi mi bolje i zakleo bih se da će ući u finale. Ako postoje jezici kojima su pojedine zemlje unapred u slabijoj startnoj poziciji, onda je među njima svakako mađarski. Muzički, čak i za mene preagresivno i prebučno. Drugačije, ali ne onako kako bi valjalo za značajniji plasman.
OCENA: 1+

Jovan Radomir: 

Ovako bi Slipknot možda zvučali da su iz Mađarske. Možda momci u AWS žele da prošire krug fenova, ali čisto sumnjam da će ih naći među fenovima Evrovizije. Nije baš neki marketinški potez.
Zbunjem sam.
OCENA: 1

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Volim rok da čujem na Evroviziji, ali onaj malo mekši. Ovo je preagresivno, pregrubo, nekako kao da mu nije mesto na ovom festivalu. Možda gitarijada u Zaječaru…
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Mada ima neke dinamike, ne volim ovaj žanr, a naročito vokale koji samo što ne promuknu od dernjave u mikrofon. Jako neprijatno za uši. Za moj ukus, ovo je najlošija pesma ovogodišnje Evrovizije.
OCENA: 1

Saša Blagojević: 

Volim ovu rokačinu, super mi je i refren, kao i njihova energija. Sasvim solidna i da razmrda publiku, nadam se samo da neko neće dobiti infarkt kraj malih ekrana :)
OCENA: 5

Vladimir Jovanović: 

Ovo nije moj tip muzike, al’ moram reći da su mi strofe čak i dobre dok ne dođe refren i dranje. Jedino plus što pevaju na maternjem jeziku tj. mađarskom.
OCENA: 1+

Ivan Simonović: 

Dobra rok pesma, ali mi nije za Evroviziju. Verujem da bi bolje prošli da pevaju na engleskom.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 1,67
REDAKCIJA: 2,00

Letonija – Funny Girl - Laura Rizzotto

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Sviđa mi se ovaj fazon. Mislim da će ući u finale sigurno.
OCENA: 3,5

Vladimir Graić: 

Odlično. Progresivno, moderno, ali i sveže. Razvijena melodijska linija, pomalo „old school“. Odlična, ubedljiva interpretacija. Ipak fali malo finih začina za najviši plasman. Očekujem dobar plasman Letonije ove godine.
OCENA: 3

Jovan Radomir: 

Funny girl nije nimalo funny. Suviše „arty“ za mene. Ovo je filmska muzika sa vokalom. Ovakve pesme nisu za televizijski prenos muzičkog takmičenja. Retko kada prolaze. Ja bih menjao kanal. Dosadno.
OCENA: 1+

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Ovo čujem, prođe, zaboravim kao da nisam slušao.
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Solidna pesma, na momente i zanimljiva. U konkurenciji se možda ne ističe, ali može biti i radijski hit i dobro se predstaviti i na sceni.
OCENA: 3

Saša Blagojević: 

Nije loša, u ovom polufinalu punom jadnih pesama, ova mi dođe kao osveženje. Nisam neki fan, ali zanimljiva je melodija.
OCENA: 3

Vladimir Jovanović: 

Ovo je tipičan zvuk koji poslednjih godina dolazi iz Letonije. Moglo je ovo mnogo bolje, mnogo mi je statično…
OCENA: 2

Ivan Simonović: 

Interesantna pesma, ali mi nedostaje nekakav vrhunac, previše je jednolična i nema po čemu da se izdvoji.
OCENA: 2,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,50
REDAKCIJA: 2,30

Švedska – Dance You Off - Benjamin Ingrosso

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Šveđani kao da imaju neku fabriku gde štancuju pop zvezde. Malo su mi postali dosadni.
OCENA: 2,5

Vladimir Graić: 

Svake godine je Švedska u krugu najvećih favorita. A sad se i ABBA vraća :) Dobri su i ovoga puta. Ako im nastup bude originalan i efektan, mogu opet i do pobede. Od Šeđana treba učiti ako vam je cilj pobeda na ESC.
OCENA: 4

Jovan Radomir: 

Mladi Benjamin je nas Justin Timberlake. Jako talentovan autor, pevač i plesač. To je evidentno kada slušate ovu pesmu. Produkcija je svetska, to znači švedska produkcija. Stari stil u novom odelu! Njegov nastup na Melodifestivalenu je bio produkcijski vrh.
OCENA: 4+

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Za Švedsku slabo. Ali verujem da će nastup izvući celu stvar, jer Šveđani to umeju i znaju.
OCENA: 3

Miloš Savić: 

Uvek očekujem dosta od Šveđana, ali ova pesma je samo ok kao radijski hitić. On će tu prazninu nadoknaditi relativno atraktivnim nastupom kakav je imao na švedskom nacionalnom izboru, ali ovo mi nikako nije za vrh tabele.
OCENA: 2,5

Saša Blagojević: 

Ovu sam pesmu baš zavoleo, odlična stvar, moderna, odlična produkcija, sasvim sigurno visok plasman. Nemam šta zameriti Švedskoj ove godine.
OCENA: 5+

Vladimir Jovanović: 

Prosečna pesma, ali koja će nastupom dobiti malo više na ceni, ali i dalje je ovo prosečno. Nadam se da ostaje u polufinalu.
OCENA: 2

Ivan Simonović: 

Švedska nam šalje pesmu na koju nismo navikli da čujemo od njih. Drugačija je, ali više je izdvaja nastup, nego sama pesma. Verujem da će biti u prvih 10 u finalu.
OCENA: 4,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,50
REDAKCIJA: 3,40