LU2018_MD_NL_AU

Lični utisak – Moldavija, Holandija i Australija

U lisabonskoj Altice areni, danas su nastavljene probe učesnika drugog polufinala, a mi nastavljamo sa komentarisanjem njihovih pesama. Danas su na redu pesme Moldavije, Holandije i Australije.

Moldavija – My Lucky Day – DoReDos

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Moldavija poslala narodnjak! Treba da vidimo kako će proći, pa možda ipak mi sledeće godine da se okušamo sa nekim narodnjakom.
OCENA: 2,5

Vladimir Graić: 

Ipak očekivano stilski. Meni lično, ništa posebno. Drugačiji su, istina, ali nas Srbe ovakva muzika „bije“ svakoga dana, pa baš i nismo najobjektivniji. Mislim da i fanovi širom Evrope neće nešto posebno odreagovati na ovo. Maksimalni domet, po meni, ulazak u finale.
OCENA: 2-

Jovan Radomir: 

Ovo je nešto sto bi Marko Marković i njegovi trubači mogli da izbace. Samo čekam da neko uzvikne – Šljivovica! Pesma se u svakom slučaju razlikuje od ostalih, i ja ponekad uživam u trubi kada sam u pravom društvu i kada je raspoloženje balkansko. Ako naprave spektakularan nastup, možda prođu zbog toga što se dosta razlikuju od ostalih.
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Ova pesma je ispod proseka za ono što Moldavija može… Nisam ljubitelj ovog zvuka. Dosadno je, ne drži mi nikakvu pažnju.
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Isuviše mi je ovo u narodnjačkom splavarskom fazonu da bi se našlo na Pesmi Evrovizije. Jedino što mogu je da zabave publiku.
OCENA: 1,5

Saša Blagojević: 

Nisam neki ljubitelj ove pesme, nema neki kvalitet, jedva čekam da se završi.
OCENA: 2

Vladimir Jovanović: 

E ovakve su mi pesme nedostajale. Tipična evrovizijska pesma iz perioda 2000-ih. Brz i pamtljiv ritam koji može da nađe svoj put do finala.
OCENA: 4

Ivan Simonović: 

Sada sam prvi put čuo ovu pesmu i kada ne bih gledao Evroviziju, verovatno bi bio i poslednji. Ovo bi bilo zanimljivo da smo trenutno u 2005. godini.
OCENA: 1,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,17
REDAKCIJA: 2,00

Holandija – Outlaw In ‘Em – Waylon

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Odlična pesma! Nije za Evrovizju nikako, ali ovo je prava svirka.
OCENA: 5

Vladimir Graić: 

Opaaa! Holandija nastavlja neopterećeno stilovima, trendovima… Odlično. Meni, barem. Ali realno očekujem da će i mnogi drugi odreagovati poput mene. Ovakve pesme nisu česta pojava na ESC u poslednje vreme i očekujem da će biti dobro plasirani. Neće pobediti :)
OCENA: 3+

Jovan Radomir: 

Nisam znao da su Holanđani poznati po kantri roku. Zvuči baš američki u svim pogledima. Ubedljivo, ali opet, da li je ovo forum za ovakvu muziku. Plus za pokušaj i to dobar pokušaj. Veliki minus za soliranje! Bez finala ove godine.
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Vidi se da Holandija drži negde do savremenog zvuka. Ali meni ovo nije “leglo”. Dosadnjikavo mi je i sem možda prolaska u finale ne očekujem neki veći domet.
OCENA: 2

Miloš Savić: 

Nisam oduševljen, zna kantri da mi legne, ali ovo je baš šablonski odrađeno, ničim se ne ističe u svom žanru, a ne očekujem ni neki poseban nastup koji bi nadoknadio prazninu u pesmi.
OCENA: 2,5

Saša Blagojević: 

Nije mi loša dok je slušam, ali čim prođe neko vreme nemam pojma kako ide. Dobar glas i žestok ritam su prednost.
OCENA: 4

Vladimir Jovanović: 

Dramatično je dosadan. Nije ovo moj tip muzike tako da ne ostavlja neki utisak, čak ni toliko da je celu odslušam.
OCENA: 1

Ivan Simonović: 

Dobra pesma, ali mislim da kantri muzici nije mesto na evropskom festivalu. Smatram da će dosta zavisiti od utiska koji ostavi na publiku tokom nastupa.
OCENA: 2,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,33
REDAKCIJA: 2,40

Australija – We Got Love - Jessica Mauboy

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Mislim da je živeti u Australiji super! Sve je veselo i sunčano. Kao i ova pesma. :) Odlična pevačica takođe.
OCENA: 3

Vladimir Graić: 

Otkako se Australija takmiči, svake godine se postavlja isto pitanje da li će pobediti. Evo istog pitanja i ove godine. Slatko kao šećer. Pogođen je većinski ukus fanova, ubeđen sam. Odlična pevačica, moderno žanrovski, a pesma ipak ima i početak i kraj. Jedan od najvećih favorita.
OCENA: 4-

Jovan Radomir: 

Od kada su ušli u ovo takmičenje stalno pokazuju da su muzička sila. Ovo je jako dobra pesma. Volim kada pesma raste od prve do treće minute. Klasični ali efikasni maniri kada se radi na pravi način kao u ovoj pesmi. Odmah se čuje da će ovo da zvuči moćno uživo. Ova je jedna od top 5 pesama ove godine.
OCENA: 4

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Australija i ove godine jedan od favorita. Malo bolje u odnosu na prošlu godinu, ali opet slabije od prvog i drugog učešća. Imam utisak da je Australija tu da bi pobedila, što ne verujem da će ove godine, dakle gledaćemo ih još… Pesma je po meni OK, samo toliko.
OCENA: 3

Miloš Savić: 

Ok, sladunjava pesmica, pamtljiva melodija, dovoljno da razmrda publiku ako vokalno bude na visini zadatka.
OCENA: 3

Saša Blagojević: 

Jeftini pesmuljak iz zemlje koju bi trebalo pod hitno najuriti sa Evrovizije. Nema šta Australija tu da traži. Zauzima mesto u finalu nekom evropskom učesniku.
OCENA: 1

Vladimir Jovanović: 

Fina pesma koja je slušljiva i koja čini mi se ima da zvuči još bolje tokom nastupa u Lisabonu.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Australija svake godine gleda da pošalje pesmu koja će pogoditi ukus evropske publike. Mislim da su i ove godine uspeli i da će ova pesma biti u vrhu tabele.
OCENA: 3,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,67
REDAKCIJA: 3,10