LU2018_SM_DK_RU

Lični utisak – San Marino, Danska i Rusija

63. Pesma Evrovizije nam  je sve bliža, prve probe u Altice areni u Lisabonu su već počele, a danas nas očekuje i prva proba Srbije. Mnogo utisaka o svim probama možete pročitati na našem forumu. Pozivamo vas da se priključite diskusijama i sa drugim fanovima Evrovizije podelite svoje mišljenje.

U korak sa probama, mi nastavljamo da komentarišemo pesme drugog polufinala. Sada su na redu pesme San Marina, Danske i Rusije.

San Marino – Who We Are – Jessika (feat. Jenifer Brening)

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

San Marino voli te neke dens pesmice, ali sad su dodali i reperku! Bravo. Ova pesma ima dobru poruku za Evroviziju.
OCENA: 2,5

Vladimir Graić: 

Pesma me strašno podseća na švedsku pobedničku iz 2015, mislim na refren. Sve u svemu, skromno i u ideji i u izvedbi.
OCENA: 1

Jovan Radomir: 

Jedino su roboti na bini iz 2018, sve ostalo je iz 1998, barem što se tiče pesme i produkcije. Neki zastareli kalup u vreme kada ima toliko dobrih pesama na raspolaganju. I svi znamo da rep NIKAKO ne prolazi. Jessika ima solidan glas, i to je to.
OCENA: 1+

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Dosadno, skromno, da čovek napravi pauzu u prenosu, nešto pojede, popije…
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Bezlična pesma koja nikud ne vodi. Ne smeta da je poslušam, ali je toliko neupečatljiva da ju je teško zapamtiti samo pet minuta nakon što se pusti. Jedino su roboti zanimljivi, ali pesma kao da ne postoji.
OCENA: 1

Saša Blagojević: 

Bez veze, nije ni vredno komentara, samo popunjava prostor. Vreme je da San Marino napusti takmičenje, nemaju ništa da ponude.
OCENA: 1

Vladimir Jovanović: 

Jedna od boljih pesama koje slušamo iz San Marina, ali mislim da ovo teško prolazi u finale jer je to San Marino, a da je npr. Švedska ili Azerbejdžan onda bi finale bilo sigurno. Jedini minus kod ove pesme je taj deo gde se čuje repovanje, to mnogo kvari utisak.
OCENA: 2+

Ivan Simonović: 

Previše generična pesma, ništa se ne izdvaja iz obrasca. S obzirom na ovogodišnji način izbora, uveren sam da su mogli bolje da odaberu.
OCENA: 1,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 1,50
REDAKCIJA: 1,30

Danska – Higher Ground – Rasmussen

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Gorštaci!!! Ne verujem da će stići do finala…
OCENA: 2

Vladimir Graić: 

Drugačije od svega ostalog i odmah izazove pažnju! Da pričamo samo o pesmi, ništa revolucionarno, ali obzirom na namenu i okolnosti, očekujem ih sigurno u finalu, ali ne više od sredine u plasmanu. Kako god, zanimljivo.
OCENA: 3-

Jovan Radomir: 

Konačno malo nordijskog etna. Ili ne. Ovo me podseća na Ruslanu iz 2004, ako se neko seća, i zvuči kao da je iz 2004. Nisam nešto zanesen, iako su moje komšije iz Danske. Znaju mnogo bolje. A Rasmussen mi previše liči na Tormunda iz Game of Thrones, što je pomalo komično.
OCENA: 2+

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Zanimljiva pesma, mada nema neku preterano jaku energiju. Vikinški prizvuk je ono što možda drži pažnju, ali sve u svemu verovatno u finalu, al’ bez nekog dobrog plasmana.
OCENA: 3

Miloš Savić: 

Volim ovu pesmu još otkako je izabrana. Uvek sam za mističnost i različitost, pa u tom kontekstu mi je ovo super. Jedina zamerka je na delovima koji su previše mračni i pomalo dosadni a tiču se mostova u kojima prateći vokali vode glavnu „reč“.
OCENA: 4

Saša Blagojević: 

Meni nije nešto ova pesma, nekako bleda i nimalo zanimljiva. Nemam želju da je ponovo poslušam.
OCENA: 2

Vladimir Jovanović: 

Odlična evrovizijska pesma, koja ima sve što je neophodno da bi bila zapažena. Melodija i taj vikinški element joj stvarno daju posebnost. Vidimo i nastup koji sasvim odgovara pesmi. Sve je to super upakovano, vrh tabele sigurno.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Zanimljiva pesma. Izdvaja je nordijski zvuk i mogla bi da prođe kao pesma za seriju „Vikinzi“. Verujem da će proći u finale.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,33
REDAKCIJA: 3,40

Rusija – I Won’t Break – Julia Samoylova

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Ipak je Julia dočekala Evroviziju. Sviđa mi se ova pesma…
OCENA: 3,5

Vladimir Graić: 

Ruska produkcija grabi napred koracima od sto milja! Postaju ozbiljna muzička sila. Da se ne vraćamo na prošlu godinu, drago mi je što je Julia sada sa nama. Sjajna pevačica! Nažalost, ako uvažzimo sve geopolitičke probleme sa kojima se Rusija suočava na međunarodnoj sceni, onda ni od njih ne očekujem visok plasman. A voleo bih da ih vidim u Top 5.
OCENA: 3+

Jovan Radomir: 

Drago mi je da će Julia konačno da se pojavi ne Evroviziji. Nažalost neće ostaviti neki jači utisak sa ovom pesmom. Prosečna. Ok produkcija, ali bi bolje bilo da je pevala na ruskom. Engelski joj bas ne leži sto posto. Rusija je jaka i mora da prođe u finale, ali ne zbog kvaliteta pesme ove godine.
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Ova pesma je daleko slabija od prošle Julijine sa kojom je trebala da nastupi u Kijevu. Ako u obzir uzmemo i njeno loše uživo izvođenje, Rusija bi možda mogla da ostane bez finala. U prilog tome ide i politička situacija koja Rusiji ne ide na ruku, što ovde ne bi smelo da se desi. Ali…
OCENA: 2

Miloš Savić: 

Lepa je Julijina pesma, mada fali joj energije. U suštini, prosečna pesma za takmičenje poput Evrovizije.
OCENA: 3

Saša Blagojević: 

Volim ovu pesmu, klasična evrovizijska „power“ balada. Iako pevačica nema velike glasovne mogućnosti, pesma mi je fina. Moguće da po prvi put Rusija ne uđe u finale.
OCENA: 4

Vladimir Jovanović: 

Fina snažna balada iz Rusije, ali ne ostavlja mi neki vau efekat, ali ima kvaliteta.
OCENA: 4

Ivan Simonović: 

Julija je svakako dobila bolju pesmu nego prošle godine i očekujem da će Rusija, kao i uvek, proći u finale.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,83
REDAKCIJA: 3,00