(pink.rs)
(pink.rs)

Bojana Radovanović je predstavnica Srbije na „Dečjoj pesmi Evrovizije 2018“!

Posle konkursa koji je trajao do 1. septembra, stručna selekciona komisija, sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, izabrala je kompoziciju i predstavnika Srbije na takmičenju  koje će biti održano 25. novembra u Minsku, u Belorusiji. Tako je RTS odlučio da Srbiju predstavlja trinaestogodišnja Bojana Radovanović iz Beograda sa kompozicijom „Svet“ autora Marije Marić Marković – Mari Mari. Pesma će biti naknadno objavljena.

Kako RTS navodi, Bojana je odličan đak, bavi se muzikom i plesom, obožava scenu i svakom nastupu se posvećuje odgovorno i predano. Inače, publika je imala priliku da upozna Bojanu tokom 2017. kada je učestvovala u popularnom talent šou „Pinkove zvezdice“ gde je uspela da se plasira do superfinala. Ovde možete pogledati jedan od njenih nastupa.

Srbija je na ovom takmičenju debitovala 2006. godine i ovo će biti njen deseti jubilarni nastup na Dečjoj pesmi Evrovizije. Najbolji plasman Srbija je ostvarila 2007. i 2010. godine osvojivši 3. mesto. Zanimljivo je i to da od ukupno deset nastupa Srbija nijednom nije poslala muškog solo izvođača, jer do sada smo imali 1 grupu izvođača i čak devet uzastopnih ženskih izvođača.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>