Dunja Vujadinovic

Beovizija 2019: Dunja Vujadinović – Na bini će vladati čista emocija i umetnost!

Ostalo nam je nešto više od mesec dana da festivala Beovizije i izbora za srpskog predstavnika na Evrosongu 2019. koje će se održati u Tel Avivu tokom maja. Kao i prethodne godine i ovaj put ćemo vas upoznati sa učesnicima Beovizije, sa njihovim stavovima, željama i planovima koji se tiču samog takmičenja, ali i njihovih karijera.

Čast da otvori ovu sezonu pripala je Dunji Vujadinović, mladoj pevačici raskošnog glasa, koja je već nekoliko puta učestvovala na Evroviziji kao prateći vokal srpskih i crnogorskih predstavnika. Pevala je prateće vokale ženskoj grupi Moje 3 (Srbija 2013), zatim crnogorskom predstavniku Knezu (Crna Gora 2015) i Sanji Vučić (Srbija 2016), a ove godine došao je red da se široj javnosti predstavi samostalno i to pesmom koja nosi interesantan naziv „7“. Dunja je takođe bila učesnik i prve sezone Prvi glas Srbije. 

Dunja Vujadinovic 1

Pozdrav Dunja ovo je tvoj prvi put da učestvuješ na nacionalnom izboru za predstavnika naše zemlje na Evrosongu. Kako si došla na ideju da se prijaviš?

Pre nekoliko meseci je izašao moj prvi singl „Da mi je“, sa kojim sam otpočela solističku karijeru. Ubrzo je otvoren konkurs za Beoviziju i poslala sam pesmu, jer sam videla to kao dobru priliku da predstavim svoju sledeću numeru. Oduvek pratim festivale, a i sama sam se videla u budućnosti na nekoj od tih scena.

Pesma sa kojom ćeš nastupati na Beoviziji nosi interesantan naziv „7“. Možeš li nam malo više otkriti o njoj i da li ovaj broj ima neku simboliku?

Za mene  je ova godina puna prekretnica, kako poslovno, tako i privatno, a broj 7 je većini ljudi doneo sreću, pa sam odlučila da i mene prati kroz naredni period. Tako su autori osetili tokom stvaranja pesme, ali sigurna sam da to nije slučajnost :)

Ti si poznata fanovima Evrovizije jDunja Vujadinovic 2er si do sada čak tri puta imala priliku da kao prateći vokal pratiš sprske i crnogorske izvođače na ovom takmičenju. Kakva su ti iskustva i koji ti je najdraži nastup od njih?

Svaka Evrovizija je priča za sebe i sa svake nosim posebne, veoma drage uspomene. Izdvojila bih nastup sa Sanjom Vučić, jer smo mimo scene postali vrlo bliski prijatelji koji se i dan danas okupljaju i druže. Pesma “Shelter” takođe nosi snažnu poruku, te smo se i zbog toga emotivno povezali, kako bismo izneli pesmu na pravi način.

Takođe, poznato je i to da si ti pisala tekstove za engleske verzije evrovizijskih pesama „Ljubav je svuda“ i „Adio“. Da li ćemo možda čuti i englesku verziju ove tvoje beovizijske pesme?

Nije nemoguće. Te stvari čovek ne može da planira, jer stihovi dolaze iz srca, bar u mom slučaju. Ako budem inspirisana, reči se same pišu i tekst nastaje u jednom dahu.

S obzirom na tvoja evrovizijska iskustva koja imaš, da li možda spremaš neki poseban ,,evrovizijski“ nastup za Beoviziju?

Mogu samo da kažem da će na bini vladati čista emocija i umetnost, a za detalje se pripremite krajem februara :)

Ove godine na Beoviziji imamo rekordan broj pesama koje će se takmičiti na festivalu kao i neka velika imena. Šta misliš kakva će konkurencija biti?

Srećna sam što nam dolazi toliko novih pop numera koje izvode sjajni pevači, tako da iskreno vidim pomak na bolje na našoj sceni! Za sada još nisam čula pesme, ali sam sigurna da će izbor biti težak, jer ima zaista dosta dobrih pevača, a i znam da za takmičenje svi daju svoj maksimum tokom stvaranja pesama.

Šta bi za tebe značila pobeda na Beoviziji i put za Tel Aviv?

Ne razmišljam u tom pravcu. Za sada mi je važno da dobro spremim nastup, promociju i da me glas posluži, a za dalje korake… o tom potom.

Iako često nastupaš kao prateći vokal mnogim našim pevačima, počela si da objavljuješ i neke svoje singlove. Šta planiraš nakon Beovizije i da li spremaš nove pesme?Dunja Vujadinovic 3

Svakako, već sam u procesu preslušavanja pesama i pravim planove za naredna dešavanja. Na proleće bi trebalo da izađe moj naredni singl.

Da li imaš neku najdražu pesmu sa Evrovizije?

Svakako „Waterloo“ od starijih, a sa takmičenja novijeg datuma „Euphoria“ (Švedska 2012), „Sound of silence“ (Australija 2016), „You“ (Švedska 2013), „No Degree of Separation“ (Italija 2016).

Šta bi poručila gledaocima i fanovima Evrovizije u Srbiji?

Budite uz nas na Beoviziji, i ko god da bude odabran da predstavlja Srbiju ove godine u Tel Avivu, zasigurno nosi sa sobom odlične glasovne mogućnosti i pozitivnu energiju!

Dunja hvala ti na izdvojenom vremenu! OGAE Srbija ti želi puno sreće i uspeha na Beoviziji u februaru!

Hvala od srca!

U iščekivanju da čujemo kompoziciju „7“ sa kojom će se Dunja predstaviti na Beoviziji, možete poslušati njen prvi singl „Da mi je“ za koji je Dunja snimila i spot! Uživajte.