funked up 2

Beovizija 2019: Funked Up – Planiramo da pokažemo svoju mladalačku energiju!

Sledeći naši sagovornici su članovi grupe Funked Up koji će se publici predstaviti na ovogodišnjoj Beoviziji pesmom „Zašto da se ne desi“. Oni imaju čast da otvore ovogodišnje takmičenje tako što će nastupati pod rednim brojem 1 u prvom polufinalu 27. februara.

Pozdrav društvo, OGAE Srbija vam čestita na učešću na Beoviziji, pa možete li nam se predstaviti i reći nešto više o sebi i vašem sastavu?

Pre svega, hvala na čestitki. Mi smo beogradsko-šabački bend, okupili smo se 2014. godine sa željom da sviramo muziku koju volimo i da promovišemo kvalitetan zvuk. Bend čine Aleksandra Radosavljević (vokal), Vojin Vilotijević (vokal), Uroš Stojanović (gitara), Lazar Popović (bas), Damjan Ilić (klavijature) i Mladen Nedić (bubnjevi). Do sada smo redovno nastupali po klubovima i privatnim zabavama u Srbiji, a i šire, međutim, od samog početka smo imali plan da krenemo da se bavimo i autorskim radom. Sada je došao i taj trenutak i ovo je naš prvi korak u autorskoj priči.

Da li ste pratili ranija izdanja Beovizije i kako ste došli na ideju da se prijavite na konkurs?

Zapravo, pratili smo prošlogodišnju Beoviziju i tad nam je i palo na pamet da bismo možda mogli i mi da se prijavimo, sad kad je ponovo konkurs otvorenog tipa, za bilo koga. Nismo mnogo razmišljali posle toga, ali nekako su nas sve okolnosti u toku ovih godinu usmeravale ka tome da se na kraju zaista prijavimo. Naziv naše pesme „Zašto da se ne desi“ nam je na neki način postao i moto, tako da, eto nas na Beoviziji, jer, zašto da ne?

Vaša pesma nosi naziv „Zašto da se ne desi“ i stilski se razlikuje od većine pesama koje ćemo čuti ove godine. Šta nam možete reći o pesmi i da li je ona ciljano pravljena za Beoviziju?

Pesmu je napisao naš pevač Vojin, tokom svog boravka u Americi, bez ikakve namere da se prijavi na bilo koje takmičenje. U međuvremenu smo kompletirali pesmu i Beovizija se činila kao dobro mesto da se ona predstavi publici.

funked up 1

Za dobar rezultat na Evroviziji, pa i na Beoviziji, pored dobre pesme i vokalnog izvođenja, neophodan je i dobro osmišljen nastup. Da li planirate neki poseban nastup na Beoviziji?

Planiramo da pokažemo svoju mladalačku energiju, koja nas i inače karakteriše kad nastupamo.

Šta mislite o konkurenciji na Beoviziji i da li možda imate neku pesmu koja se vama sviđa?

Smatramo da ima dobrih pesama, izvođači su sjajni pevači, ali nemamo favorita.

Šta za vas znači učešće na Beoviziji i kakva su vam očekivanja?

Mi, u suštini, Beoviziju ne doživljavamo samo kao takmičenje, već i kao festival nove muzike i ideja. Važno je da se stvara i radi na tome da se stvori nova kvalitetna muzička scena. Očekujemo da dobre pesme sa Beovizije ostanu zapamćene i van okvira Evrovizije i konteksta takmičenja.

Da li pratite Evroviziju i da li imate neku omiljenu pesmu sa ovog takmičenja?

Iskreno, nismo stigli da čujemo izabrane predstavnike drugih zemalja.

Šta je po vašem mišljenju neophodno za dobar reziltat na Evroviziji, pa i na Beoviziji?

Bitna je dobra energija i autentičnost.

Koji su vaši planovi nakon Beovizije?

Planiramo da snimimo spot za pesmu „Zašto da se ne desi“, a posle toga ćemo početi da izdajemo nove singlove, već imamo u pripremi još nekoliko pesama, a u jednom momentu će se sve to naći i na prvom albumu Funked Up-a. Ljudi će, naravno, i dalje moći da nas čuju na svirkama.

I na samom kraju šta biste poručili gledaocima i fanovima Evrovizije u Srbiji? 

Želeli bismo da ohrabrimo ljude da stvaraju i veruju u svoje ideje i sebe.

funked up 3

OGAE Srbija se zahvaljuje grupi Funked Up na izdvojenom vremenu i želi im puno sreće na predstojećoj Beoviziji! Poslušajte pesmu „Zašto da se ne desi“ sa kojom će otvoriti ovgodišnje takmičenje, kao i snimak sa jednog od njihovih nastupa!