darija naslovna 2

Predstavljena srpska pesma za Dečiju Evroviziju 2019. – „Podigni glas“!

Tokom dana RTS je na svom sajtu objavio pesmu „Podigni glas“ sa kojom će Darija Vračević predstavljati Srbiju na ovogodišnjoj Dečijoj Pesmi Evrovizije koja će biti održana 24. novembra u poljskom gradu Gljivice. Autor muzike je Aleksandra Milutinović, dok tekst potpisuju Leontina Vukomanović i sama Darija.

Tekst pesme „Podigni glas“

Od samog prvog daha
svi smo mi ovde gosti,
na vazduhu i vodi
planeta život rodi
otkud glad i rat, pogodi.

Ona je ovde bila
otkad postoji vreme,
ali pod ovom vatrom
njene su usne neme
sat otkucava poslednji čas!

ref:
Podigni glas, u ime nas,
koji zajedno budućnost živimo
Podigni glas, uradi to,
jer sutra već sve biće prekasno.

(Raise your voice
and make a choice)

Da li si čuo vetar
i tužnu pesmu mora,
video kako gori
hiljadu zelengora
svet pred očima nestaće nam!

ref:
Podigni glas, u ime nas,
koji zajedno budućnost živimo,
podigni glas, uradi to,
jer sutra već sve biće prekasno!

Zemlja je jedini dom za sve nas…
Podigni glas, u ime nas!

Now raise your voice
and make a choice,
our Earth is hurting now
and that’s our only home.
Now raise your voice
and make some noise,
time is running out,
the future can not hold.

Podigni glas, uradi to,
jer sutra već…

———————————————————————————–

RTS je ovogdišnju predstavnicu Srbije odabrao nakon konkursa koji je trajao do 1. septembra, a odluku o izboru donela je stručna selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a.

Darija Vračević ima 11 godina. Rođena je 27.10.2007. u Beogradu. Pohađa šesti razred osnovne i peti razred muzičke škole (odsek klavir). Široj javnosti postala je poznata nakon njenog učešća u televizijskom muzičkom takmičenju za decu Pinkove zvezdice (2015/2016) na kojem je stigla do superfinala i osvojila srca publike širom naše zemlje i van njenih granica. Nakon tri godine (2018/2019) ponovo je nastupala u istom šou programu koji je okupio najuspešnije učesnike iz četiri sezone. Učestvovala je i na brojnim festivalima u Srbiji i inostranstvu, a u julu 2018. godine veoma uspešno je predstavila svoju zemlju na međunarodnom festivalu u Belorusiji – „Slavjanski bazar“ nakon čega su usledili pozivi za festivale širom sveta.

Pored pevanja, Darija se bavi i glumom. Ona je glumila u mjuziklu za decu „Tesla i bitka na magnetnom polju“ na velikoj sceni Narodnog pozorista u Beogradu, a dobila je glavnu rolu u prvom srpskom mjuziklu čiji početak snimanja se očekuje u proleće 2020. godine. Radila je na više projekata sinhronizacije za filmove Dizni (Disney) i Piksar (Pixar) produkcije kao i za Taramount. Imala je glavnu ulogu u animiranom filmu „Zemlja čudesa“. Darija radi sinhronizacije za Nickelodeon i Nick Junior u nekoliko serija.

Inače Darija je već jednom pokušala da predstavlja Srbiju na takmičenju Dečje pesme Evrovizije kada je 2017. učestvovala u emisiji RTS u kojoj se birao predstavnik Srbije. Ona je tada izvodila pesmu „Ove zvezde smo ti i ja“ s kojom je zauzela 3. mesto.