darija let

Predstavnica Srbije je doputovala u Poljsku. Danas je ceremonija otvaranja Dečije Evrovizije 2019!

Predstavnica Srbije, Darija Vračević, doletela je kasno uveče do Katovica, a već u danas će biti učesnica velike ceremonije otvaranja Dečije pesme Evrovizije 2019. u Šleskom pozorištu. Program će biti uživo prenošen na JuniorEurovision.tv od 16h, a vodiće ga voditelj TVP2 i osoba koja je saopštavala bodove za Poljsku na Evroviziji za odrasle – Mateusz Szymkowiak. Pripreme za galu otvaranja već uveliko traju, a poljska televizija je pripremila veoma zanimljiv i bogat umetnički program- muzički gosti će biti grupa pesme i igre „Śląsk”, kao i formacija 4Dreamers.

Iako se ceremonija otvaranja održava u Katovicama, cela Evrovizija za decu se održava u Gljivicama.

arena

Šelsko pozorište

Probe počinju od utorka, a srpska predstavnica prvu tehničku probu će imati u sredu. Drugi put na sceni, Darija će se pojaviti u petak posle podne.

U utorak Darija će takođe učestvovati u obilazku botaničke bašte (Palmiarnia) u Gljivicama, koja je poznata po gajenju egzotičnih vrsta biljaka, a u četvrtak učesnici će obići poznati rudnik srebra u Tarnovskim gorama, koji je upisan na listu UNESCO.

U Poljsku Darija je doputovala između ostalog u društvu Leontine Vukomanović, koja je koautor teksta pesme „Podigni glas“, koja je u nedeljnom izdanju informativnog programa u Poljskoj  „Teleexpres Extra“ uvažena za jednog od favorita, pored Španije i Francuske.

Takođe danas ćemo saznati i pod kojim rednim brojem će nastupiti Srbija na velikom finalu. Za vreme ceremonije otvaranja biće izvučene zemlje koje će otvoriti i zatvoriti takmičenje, kao i redni broj nastupa Poljske kao domaćina. Ostali redosled nastupanja određuje organizator.

Katovice

Katovice

Poljska televizija intezivno radi na tome da šou bude što bolji, a svakodnevno u Areni Gljivice radi preko 100 osoba. Traju poslednje vizualne probe, probe svetla i kamera, a svedoci tvrde da scena izgleda fenomenalno i ostavlja ogroman utisak.

Korisnici interneta će isečke nastupa moći da vide već u petak, jer 22.11 u 20h kreće internet glasanje. Moguće je glasati za 3-5 zemalja, a takođe i za Srbiju jer je na Evroviziji za decu, dozvoljeno glasanje za sopstvenu zemlju. Korisinici interneta moći će da daju svoj glas do nedelje 24.11 do 16h, a ponovo kasnije za vreme trajanja finala i to glasanje će trajati 15 minuta.

Prenos velikog finala je u nedelju 24. novembra u 16 časova.

Direktan prenos cereomije otvaranja Dečije pesme Evrovizije 2019. možete pratiti i na našem sajtu od 16h!

Autor teksta i fotografija je Miroslav Jokić.