Darij 2

Predstavnica Srbije na Dečjoj Pesmi Evrovizije 2019 – Darija Vračević eksluzivno govori za OGAE Srbiju!

Ostalo je još deset dana kada će se održati Dečija Pesma Evrovizije u Gljivicama u Poljskoj. Naša uzdanica biće mlada Darija Vračević koja će Srbiju predstavljati sa pesmom „Podigni glas“ koju je komponovala Aleksandra Milutinović, dok tekst potpisuju Leontina Vukomanović i sama Darija. Tim povodom OGAE Srbija vam donosi ekskluzivan intervju sa Darijom!

Pozdrav Darija, na samom početku OGAE Srbija ti čestita što si baš ti naš predstavnik na Dečjoj Pesmi Evrovizije 2019!

Hvala na čestitkama

Iako si dobro poznata domaćoj publici, možeš li nam se ukratko predstaviti?

Ja sam Darija Vračević, učenik sam 6. razreda osnovne škole i odličan sam đak,sa svim peticama. Idem i u muzičku školu, na odsek klavira. Bavim se pevanjem, a pored toga bavim se plesom i glumom. Imam brojne uloge u sinhronizacijama koje sam radila za Disney, Pixar i Taramount produkciju. Takođe sinhronizujem dosta serija na Nickelodeonu i Nick Junior-u. Bila sam učesnik na mnogo festivala u našoj zemlji i van njenih granica i osvojila mnoštvo prvih i GRAND PRIX nagrada.

Kako se osećaš kada znaš da ćeš predstavljati našu zemlju na Dečjoj pesmi Evrovizije u Poljskoj?

Osećaj je neverovatan. Zaista sam presrećna što sam dobila priliku da predstavljam našu zemlju na ovom, slobodno mogu reći, najvećem takmičenju u Evropi. Ponosna sam na sebe i ogroman rad i trud koji stoje iza ovog mog uspeha. Velika je čast biti predstavnik svoje zemlje na Evroviziji.

Pre dve godine učestvovala si na domaćem izboru za srpskog predstavnika na Dečjoj Evroviziji i tada si izvela pesmu “Ove zvezde smo ti i ja”. Šta se promenilo od tada?

Moja želja da nastupim na Dečijoj Pesmi Evrovizije javila se još kada nas je Lena Stamenković predstavljala na Dečijem Eurosongu 2015.godine. Obožavala sam njenu pesmu i stalno sam je pevala i zamišljala sebe na njenom mestu. Znala sam da moram da porastem i sazrim kao pevač da bih probala. Tako je i bilo. Pre dve godine, Dušan Alagić i Leontina napravili su divnu pesmu za mene. Nadala sam se da ću te godine ja biti predstavnik naše zemlje na Evroviziji. Postigla sam veliki uspeh što sam ušla u TOP 3 te godine, ali nisam bila izabrana. Prosto nije bio moj trenutak, imala sam samo 9 godina. Iz ove perspektive sada, drago mi je što sam sada, kada sam dosta sazrela tu priliku i dobila. Moja pesma ”Ove zvezde smo ti i ja” osvojila je mnoštvo prvih nagrada na raznim festivalima kao i GRAND PRIX NAGRADU.

Pesma sa kojom je Darija pokušala prvi put da predstavlja Srbiju na Dečijoj Evroviziji!

Tvoja ovogodišnja pesma nosi naziv “Podigni glas” koju je komponovala Aleksandra Milutinović. Šta nam možeš reći o pesmi i kako je došlo do saradnje sa Aleksandrom i kako je pesma nastala?

Saradnja sa Aleksandrim desila se potpuno spontano. Pozvali smo je i ispričali naše planove da se prijavimo na konkurs ove godine i pitali smo je da li bi ona pisala pesmu za mene. Ona je odmah prihvatila saradnju, jer poznajemo se već neko vreme i ona je pratila moje učešće u Pinkovim Zvezdicama. Kada sam se vratila sa mora, Akeksandra je želela da čuje kakvu bih ja pesmu volela. Objasnila sam joj i ona me je razumela i napravila melodiju baš onakvu kakvu sam zamišlila….ma i bolje od toga Zatim sam Leontini rekla na koju temu bih volela da napiše tekst. Ona je to uspela za vrlo kratko vreme. Uradila je tekst baš onakav kakav sam želela i kada mi ga je otpevušila prvi put… sva sam se naježila i pomislila ”To je to”! Pesma govori o katastrofama koje pogađaju našu planetu. Tokom letnjeg raspusta, dešavale su se strašne stvari širom naše planete. Ono što me je duboko pogađalo jesu požari u Amazoniji. Skoro svakodnevno pratila sam sve o tome i bila sam jako tužna i veoma ljuta, jer se takve stvari dešavaju.

Darija Vračević i Aleksandra Milutinović

Darija i Aleksandra

Široj javnosti postala si poznata nakon učešća u dečijem talent šou Pinkove Zvezdice da li misliš da će ti iskustvo iz tokg šoua pomoći na takmičenju?

Moje učešće u čak dve sezone Pinkovih Zvezdica za mene predstavlja jedno zaista ogromno iskustvo, kako profesionalno tako i životno. Mnogo sam radila na sebi tokom ove 4 godine. To iskustvo će mi svakako pomoći mnogo.

Tokom takmičenja u Pinkovim Zvezdicama videli smo veliki broj tvojih nastupa i mnogi su bili fenomenalni, da li ti više prijaju brže i vesele pesme ili možda sporije, snažne balade?

U svaki moj nastup uložila sam mnogo ljubavi i truda. Za mene je svaki nastup podjednako važan i uvek se trudim da dam celu sebe, da dam svoj maksimum. Volim da pevam snažne balade, jer tu imam veću mogućnost da iskažem svoj pevački talenat. U bržim pesmama se podjednako dobro osećam, jer tu mogu da pokažem i svoje druge talente, kao npr.talenat za ples.

Darijino izvođenje evrovizijskog hita „Brazil“ u Pinkovim Zvezdicama!

Kako teku pripreme za Dečiju Evroviziju i šta možemo očekivati od tebe na sceni?

Pripreme za Evroviziju su uveliko u toku. Vredno se spremam, vežbam pevanje sa svojom profesorkom Andreom Rađenović, a koreografiju spremam sa Milicom Ćerović. Mogu vam reći da će i ovaj, kao i svi moji nastupi do sada biti poseban, autentičan i drugačiji. Zaista ulažemo mnogo truda da sve bude besprekorno. Mogu vam reći da je kompletna grafika koja će se nalaziti na sceni osmišljena i urađena posebno za mene. Kostim se uveliko radi i jedva čekam da vidim kako će sve to izgledati.

Da li postoji trema od nastupa u Poljskoj?

Tremu nikada nisam imala, čak ni onda kada sam pevala himnu našim sportistima sa balkona Narodne Skupštine pred više desetina hiljada ljudi. Samo sam jako uzbuđena i nestrpljiva da otputujem u Poljsku.

Darija

Da li si možda čula pesme od drugih takmičara sa ovogodišnjeg takmičenja. Da li ti se neka dopala?

Čula sam pesme svih učesnika i mogu reći da je ove godine zaista veliki broj pesama veoma kvalitetan. Drugari koji učestvuju ove godine na Dečijoj Evroviziji su divni. Već imamo grupu na Instagramu u kojoj se upoznajemo i pričamo svakodnevno. Jedva čekam da ih sve upoznam u Poljskoj!

Da li pratiš “odraslu” Evroviziju? Da li možda imaš neku omiljenu pesmu i da li možda maštaš da nas jednom predstavljaš i na njoj?

Kao i dečiju, tako pratim i Evroviziju za odrasle. Prve Evrovizije koje se “sećam” je Evrovizija 2012. godine. Znam da sam bila jako ljuta i da sam plakala zato što Srbija nije dala Srbiji ni jedan bod  Jedva su uspeli da me umire kada su mi objasnili pravila glasanja. Od tada ne propuštam ni jedne godine ovo takmičenje. A to ,da li maštam da se jednog dana nađem i ja na velikoj Evroviziji…naravno da da…. Nadam se da će mi se i ta želja ostvariti kada porastem. Ima mnogo pesama koje volim i rado ih pevam na svojim nastupima.

Darija Vračević i Leontina Vukomanović

Darija i Leontina

Veoma si aktivna i slobodno se može reći da si multitalentovana jer se baviš pevanjem, plesom, glumom, sinhronizacijom, učestvuješ na mnogim manifestacijama – pa kako sve to uspevaš da postigneš i uklopiš sa školskim obavezama?

Obaveza imam zaista mnogo. Svaki moj dan je ispunjen i isplaniran od jutra do mraka. Dobrom organizacijom i uz ogromnu pomoć i podršku roditelja, uspevam da sve završim na vreme. Naravno i moja škola ima razumevanja za mene i moje obaveze van škole… Mislim da sam to zaslužila peticama koje svakodnevno dobijam u skoli.

Darijno izvođenje stranih hitova u Pinkovim Zvezdicama All Stars

Imaš veliki broj fanova i pratioca na društvenim mrežama, kako se devojčica tvojih godina nosi sa tim “teretom” slave?

Zaista sam neizmerno srećna što me ogroman broj ljudi voli i podržava i što je taj broj zaista fascinantan. Ljubav i podršku koju mi prižaju svakodnevno preko društvenih mreza, daje mi zaista veliki podstrek i motiv da budem još bolja. Ne posmatram to kao teret, svima zaista volim da izađem u susret kada traže da se slikaju sa mnom. Volim kada me prepoznaju na ulici, u prodavnici, u bioskopu, školi… Pa čak i kada otputujem u inostranstvo i tamo mi se svakodnevno događa da me prepoznaju. Mama mi puno pomaže oko vođenja instagram profila, jer zaista nije lako da to radim sama.

Na samom kraju šta bi poručila čitaocima našeg sajta i fanovima Evrovizije?

OGAE Srbija se zahvaljuje Dariji na izdvojenom vremenu i želi joj puno sreće u Poljskoj i da na najbolji način predstavi Srbiju na Dečijoj Pesmi Evrovizije 2019! Sve informacije vezane za takmičenje, kao i način glasanja biće objavljeni na našem sajtu!