otvaranja JESC 2019

Srbija nastupa poslednja! Održana ceremonija otvaranja 17. Dečije pesme Evrovizije u Poljskoj!

Danas je održana ceremonija otvaranja 17. Dečije Evrovizije. Ove godine domaćin je Poljska, kojoj je prošle godine pobedu donela Roksana Vengel , a ceremonija otvaranja održana je u Katovicama u Šleskom pozorištu, iako se veliko finale održava u Areni Gljivice u Gljivicama.

Učesnici svih zemalja bili su predstavljani, standardno abecednim redom, a  srpska predstavnica Darija Vračić je svojom pojavom na sceni pokupila ovacije publike u sali.

Učesnici su između sebe takođe razmenili poklone koje su doneli iz svojih zemalja, Darija je dobila poklon iz Irske, dok je svoj uručila predstavnici Ukrajine.

srpska delegacija 2

Srpska delegacija tokom ceremonije otvaranja

U sledećem delu programa usledilo je izvlačenje rednih brojeva za nastupe, zapravo, domaćinu Poljskoj je određen broj 11. Dok je prošlogodišnja pobednica izvlačila brojeve za otvaranje i zatvaranje takmičenja, pa je tako broj 1. pripao predstavniku Australije, dok je našoj Dariji pripao broj 19., tako da će Darija u velikom finalu zatvoriti festival.

Cela lista nastupa po rednim brojevima izgleda ovako:

 1. Autralija
 2. Francuska
 3. Rusija
 4. Severna Makedonija
 5. Španija
 6. Gruzija
 7. Belorusija
 8. Malta
 9. Vels
 10. Kazahstan
 11. Poljska
 12. Irska
 13. Ukrajina
 14. Holandija
 15. Jermenija
 16. Portugalija
 17. Italija
 18. Albanija
 19. Srbija

Učesnici su na kraju ceremonije zajedno sa Roksanom zapevali ovogodišnju himnu Evrovizije „Share the Joy”. Ceo snimak ceremonije možete pogledati u linku ispod, kao i galeriju fotografija koje je naš dopisnik napravio tokom ceremonije!

Autor teksta i fotografija je Miroslav Jokić.