dora_2020

Objavljeni su takmičari hrvatskog nacionalnog izbora – Dora 2020!

Juče je Hrvatska radiotelevizija objavila spisak takmičara koji će nastupiti na hrvatskom nacionalnom izboru – Dori 2020. Spisak broji 16 takmičara i 4 zamene, s tim da je već jedna iskorišćena.

Naime kako su preneli pojedini portali pesma Gorana Karana „My Legacy is Love“ je zamenjena prvom rezervom, a razlog je taj što je njegova pesma objavljena mnogo pre 1. okotbra ove godine. Umesto Groana na Dori ćemo imati priliku da vidimo Elisa Lovrića sa pesmom „Jušto“. 

Nakon zamene spisak učesnika Dore 2020. izgleda ovako:

1. Marin Jurić Čivro – „Naivno“
2. Elis Lovrić „Jušto“
3. Edi Abazi – „Coming home“
4. Mia Negovetić – „When it Comes to You“
5. Colonia – „Zidina“
6. Zdenka Kovačićek – „Love, Love, Love“
7. Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe – „Vrati se iz Irske“
8. Jure Brkljača „Hajde nazovi me!“
9. Damir Kedžo „Divlji vjetre“
10. Lorena Bućan „Drowning“
11. Alen Vitasović & B. Matija Čerina „Da se ne zatare“
12. Aklea Neon „Zovi ju mama“
13. Indira – „You Will Never Break My Heart“
14. Nikola Marjanović „Let’s forgive“
15. Đana – „One“
16. Bojan Jambrošić „Više od riječi“

A pesme to jest izvođači koji predstavljaju zamene odnosno oni koje će možda dobiti priliku da nastupaju na Dori 2020. ukoliko neko od 16 izabranih kandidata ne bude mogao da nastupa, su sledeći:

1. Marcela Orosi – „Let me Break Your Heart“
2. Dino Petrić – „Što si meni ti“
3. Singrlice – „Zavičaj“

Što se tiče takmičara, Dora 2020. dosta obećava. U Opatiji naredne godine čućemo neke pevače koje smo mogli da čujemo i ove godine na Dori. Tu su Lorena Bućan, mlada pevačica koja je ove godine osvojila 2. mesto na Dori, kao Elis Lovrić koji je osvoji 7. mesto odnosno Jure Brkljača koji je osvojio 8. mesto.

Nastup Loren na Dori 2019.

Zatim tu je i popularni hrvatski pevač Damir Kedžo koji je u proteklom periodu objavio nekoliko radijskih hitova.

Pored njih tu je i veoma popularna hrvatska grupa Coloniakao i Indira koja je upravo svoju popularnost stekla u ovoj grupi.

Jedan od hitova grupe Colonia dok je pevačica grupe bila Indira

Inače, Dora je tradicionalni festival na kojem Hrvatska bira svog predstavnika za Pesmu Evrovizije. Prva Dora održana je 1993. godine i trajala je u kontinuitetu sve do 2012. kada je te godine HRT odlučio da svog predstavnika bira internim putem.

Veliki povratak Dore desio se ove godine, kada je pobedu odneo Roko sa pesmom „The Dream“ i on je predstavljao Hrvatsku u Tel Avivi. Nažalost Roko nije uspeo da se plasira u finale Pesme Evrovizije 2019.

Pobednik Dore 2019. i predstavnik Hrvatske na Pesmi Evrovizije 2019!

Dora 2020. će se održati 29. februara naredne godine u Opatiji. Još se ne zna da li ćemo imati prilike da čujemo pesme pre samog festivala ili ćemo kao ove godine moći da čujemo samo kratke isečke pesama.