Ana Milenkovic 1

Beovizija 2020: Ana Milenković – Pesma „Tajna“ je snažna, emotivna, a ipak nežna poput labuda

Nastavljamo razgovore sa ovogodišnjim učesnicima Beovizije. Večeras vam donosimo intervju sa Anom Milenković, nekadašnjom članicom popularne grupe Beauty Queens, koja je pratila Mariju Šerifović u Helsinkiju. Ana će na Beoviziji 2020. otpevati pesmu pod nazivom „Tajna“, čiju je muziku i tekst radio Dušan Bačić.

Ana Milenkovic 3

Pozdrav Ana, na samom početku OGAE Srbija ti čestita na učešću na Beoviziji 2020. Možeš li nam se ukratko predstaviti i reći nešto o sebi?

Ja sam Ana Milenković, mama, pevačica-kantautor, voljena žena. Bez porodice, muzike i treninga ne mogu. Profesionalac. Kreativna. Maštovita i kažu tvrdoglava…

Ovo je tvoje prvo samostalno pojavljivanje na Beovziji, šta te je podstaklo da se prijaviš na takmičenje?

Ovo je moje drugo pojavljivanje, kao soliste, na takmičenju za izbor za predstavnika za Evroviziju. Prvi put sam pevala pesmu Aleksandre Kovač „Takva žena“, 2004. godine. Što se tiče mog ovogodišnjeg učešća, došao je spontano i na poziv autora pesme „Tajna“, Dušana Bačića i njegovog saradnika Dejana Nikolića, kojima se ovom prilikom zahvaljujem na ukazanom poverenju.

Pesma sa kojom ćeš nastupati na Beoviziji nosi naziv “Tajna”. Šta nam možeš reći o pesmi?

Sad je već izašao i spot za pesmu, pa i sami možete proceniti „Tajnu“. Snažna, emotivna, a nežna poput labuda, ja bih rekla.

Koliko je pesma “Tajna” drugačija od tvojih dosadašnjih pesama?  

U suštini vrlo je slična mojim dosadašnjim pesamama. Ljubavna je, ima divnu melodiju, lep tekst, sličan senzibilitet pesamama koje sam do sad snimila. Možda je baš zato i došla do mene.

Pre neki dan smo saznali da će sa tobom na beovizijskoj sceni biti Jovana Jevtić i članica benda Učiteljice Ana Vurcer. Kako je došlo do vaše saradnje i koju ulogu će one imati u tvom nastupu?  Ana Milenkovic 2

Kompozitor Dušan Bačić je jedan od bliskih saradnika sastava Učiteljice, pa otuda i ideja da Ana Vurcer bude na sceni. Inače Ana je maestro na violini i odlično peva, baš kao i Jovana Jevtić. Srećna sam što ću imati takvu podršku na bini. Lepe, talentovane i profesionalne.

Znamo da je za dobar plasman na Beoviziji, pored dobre pesme, neophodan i dobro osmišljen nastup. Kako teku pripreme i šta možemo da očekujemo od tebe na sceni?

Očekujte lepo osmišljen, elegantan nastup u kome ćete uživati. Za scenski pokret je zadužen fantastičan Alen Sesartić, za kostim divna Nevena Kragić.

Ti si već jednom učestvovala na Evroviziji kao prateći vokal i to onda kada je Srbija pobedila na ovom takmičenju. U kakvom ti je sećanju ostala ta Evrovizija i kako na nju gledaš sa današnje vremenske distance?

Cenim iskustvo koje nosim sa Evrovizije. Svaki detalj mi je jasno urezan i budi divnu emociju. Takav sklop, nas 5 sa Marijom i nas sa zvezdama, scenom, energija… ne dešava se često. Verujem da pesma „Tajna“ nosi sličnu snagu i da bi dobro zvučala i izgledala na velikoj evropskoj sceni.

Da li poslednjih godina pratiš Evrovziju i da li imaš neku dragu pesmu sa ovog takmičenja?

Moja najdraža pesma je „Molitva“, a pored nje mi je draga i pesma Salvadora Sobrala „Amar pelos dios“.

Koji su ti planovi nakon Beovizije?

Imam u planu novu muziku, ali za decu. Trudim se da ostvarim svoje planove. Nekada treba imati strpljenja i osetiti kada je pravi trenutak za realizaciju.

Šta bi poručila fanovima pred tvoj nastup na Beoviziji?

Bodrite svoje favorite, glasajte, uživajte u svim nastupima, jer se svaki izvođač trudi i daje svoj maksimum. Naravno, ako vam se dopada moja „Tajna“, glasajte za nju. Šaljem vam veliki poljubac!

OGAE Srbija se zahvaljuje Ani na izdvojenom vremenu i želi joj puno sreće i uspeha na predstojećoj Beoviziji. Za sve one koji još nisu čuli kako zvuči pesma „Tajna“ to mogu učiniti ispod.