IMG_20200205_131349_810

Beovizija 2020: Lazar Živanović – Pesma je energična i ulazi u uši

Danas smo razgovarali sa Lazarom Živanovićem, mladim i talnetovanim pevačem, koji će se ove godine takmičiti na Beoviziji sa pesmom „Puklo je nebo“. Pesmu je radio Michael James Day, dok tekst potpisuje Adam Eminić.

Pozdrav Lazare, na samom početku OGAE Srbija ti čestita na učešću na Beoviziji 2020. Možeš li nam se ukratko predstaviti i reći nešto o sebi?

Već nekoliko godina model sam agencije Fox Model Serbia. Zahvaljujući njima odradio sam vrhunske angažmane i stekao sam sjajna iskustva, upoznao divne ljude i uživao u čarima egzotičnih destinacija. Ispostavilo se da imam talenta i za muziku i znam da ću u njoj podjednako uspeti i truditi se da uživam kao i u svetu modelinga.

Ovo je tvoje prvo pojavljivanje na Beovziji, šta te je podstaklo da se prijaviš na takmičenje?

Vatreno krštenje (smeh). Sledio sam sugestiju svog tima, jer i sam smatram da za nekoga ko planira internacionalnu muzičku karijeru nema bolje odskočne daske od Evrovizije.

IMG_20200212_144037_196

Tvoja pesma nosi naziv „Puklo je nebo“. Kako bi ti opisao svoju pesmu?

Pesma govori o ljubavi, opisuje sve aspekte ljubavi u vezi i nekad linija pozitivnog i negativnog, tu je jako tanka, ali svako pesmu može protuamčiti na svoj način. Ljubav nas pokreće na sve moguće načine. Prilagođena je svim evrovizijskim standardima i sadašnjim trendovima i verujem da će i publika i žiri prepoznati njen potencijal. Energična je i brzo ulazi u uši.

Kompozitor tvoje pesme je stranac, kako je došlo do saradnje?

Za tekst „Puklo je nebo“ zadužen je, Adis Eminić, poznat dva puta već Evroviziji. On je radio Džamali (pobednici Evrosonga 2016.) poslednji evropski hit pod nazivom „Solo“ i koji sarađuje sa producentima na američkom tržištu.

Kako teku pripreme za Beoviziju i šta od tebe možemo da očekujemo na beovizijskoj sceni? Da li možda spremaš neki specijalan nastup?IMG_20200213_190704_911

Kada Dejan Miličević osmišljava nastup, možete očekivati samo najbolje! Jedva čekam da vidite šta smo vam pripremili za Beoviziju – verujem da će publika biti zadovoljna! Dejan ima višegodisnje evrovizijsko iskustvo, 5 puta je odlazio na evroviziju kao član delegacije. Takođe želim da se zahvalim plesačima Christianu Nujsteru, Antoniu Kneževiću, Marku Mariću i koreografu Alenu Sesartiću, koji je sarađivao sa svetskim zvezdama kao sto su Whitney Huston, Lady Gaga i Dua Lipa.

Na Beoviziji će se takmičiti 24 kompozicija. Da li si čuo ostale pesme, ako jesi kako ti se čini ovogdišnje izdanje?

Konkurencija je jaka, ima odličnih pesama i odličnih izvođača, ali potrudićemo se da moj prvi javni nastup ostane zapamćen.

Šta očekuješ od svog nastupa na Beoviziji?

Svestan sam da ima iskusnijih i poznatijih izvođača od mene, ali smatram da uz malo sreće i podršku publike imam šanse za pobedu.

Da li pratiš Evrovziju? Da li imaš neku dragu pesmu sa ovog takmičenja?

Godinama redovno pratim Evroviziju, to se ne propušta! Moji favoriti su „Fuego“, „Euphoria“ i „Qele qele“.

Šta planiraš posle nastupa na Beoviziji? Da li ćeš možda objavljivati nove pesme?

U planu je da izdam nekoliko pesama za naše i strano tržište.

Šta bi poručio fanovima pred tvoj nastup na Beoviziji?

Samo ljubav :)

OGAE Srbija se zahvaljuje Lazaru na izdvojenom vremenu i želimo mu puno sreće i uspeha na Beoviziji 2020. Lazar Živanović će nastupati večeras u drugoj polufinalnoj večeri, pod rednim brojm 7, a za sve koji do sada nisu čuli njegovu pesmu „Puklo je nebo“ to mogu učiniti sada.

Beovizijski spomenar - Lazar Živanović