Izvor: RTS
Izvor: RTS

RTS predstavio voditelje Beovizije 2020

RTS je danas predstavio voditelje, koji će biti domaćini ovgodišnje Beovizije. Kao i prethodnih godina i ove godine, imaćemo priliku da u ulozi domaćina vidimo zaštitna lica RTS – Draganu Kosjerinu i Kristinu Radenković, dok će muški dvojac činiti nova lica – Jovan Radomir i Stefan Popović.

Kako RTS prenosi, na bini voditeljski par će biti Dragana Kosjerina i popularni švedski voditelj srpskog porekla Jovan Radomir, dok će domaćini u green room-u biti Kristina Radenković i australijski novinar srpskog porekla Stefan Popović.

Polufinala Beovizije 2020. biće održana 28. i 29. februara, dok je finale zakazano za 1. mart. Sve takmičarske večeri gledaoci će moći da gledaju na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti, dok će se veliko finale prenositi i na Radio Beogradu 1.

Biografije voditelja

Dragana Kosjerina je već dugo zaštitno lice srpskog javnog servisa. Ona je 2014. godine došla na RTS i tada je radila sportske emisije, da bi kasnije počela da radi i informativne i zabavne emisije – Jutarnji program, kviz Ja volim Srbiju, zatim bila je voditelj zabavne emisije Luda noć, kao i Beovizija 2018. i 2019. godine. Takođe je bila i prezenter srpskih glasova na Pesmi Evrovizije 2016, 2018. i 2019. godine.

Dragana Kosjerina

Dragana Kosjerina

Jovan Radomir je švedski voditelj srpskog porekla. Radi na švedskom javnom servisu SVT od 1998. godine kao voditelj, reporter i producent. Jovan je vodio i mnoge poznate emisije i programe na nacionalnoj televiziji, reportaže po Africi i Južnoj Americi, jedan jako zapažen dokumetarac o slavnim irskim rokerima – grupi „Tin Liz“, kao i dokumetarni serijal o švedskim trubačima „Šveđani u Guči“. Nedavno je snimio pet putopisnih reportaža po Srbiji i Republici Srpskoj za SVT.

Jovan je više puta bio predsednik švedskog žirija Pesme Evrovizije. Dva puta je saopštavao glasove švedske publike na „Evroviziji“ (2004. i 2006) i bio reporter na pet evrovizijskih takmičenja. Autor je teksta engleske verzije Molitve, naše jedine pobedničke pesme na Evroviziji.

Jovan Radomir


Jovan Radomir

Kristina Radenković je srpska TV voditeljka i glumica. Završila je prirodno-matematički fakultet, ali i Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Našla se među četiri izabrana kandidata na konkursu Evropsko lice, te je tako bila jedan od izveštača sa Pesme Evrovizije 2008. godine.

Kasnije je vodila još nekoliko emisija na Radio-televiziji Srbije, uključujući Jutarnji program i izbor za srpskog predstavnika na Dečjoj pesmi Evrovizije. Od 2012. voditeljka je popularnog kviza Slagalica.

Kristina Radenković

Kristina Radenković


Stefan Popović 
je novinar, televizijski i radijski voditelj i glumac iz Australije, srpskog porekla. Postao je popularan na društvenim mrežama zahvaljujući blogu o Srbiji na kojem je krajem 2014. godine objavljen tekst „Deset razloga da krenete u avanturu u Srbiju“ koji je imao rekordnu čitanost sa nekoliko miliona pregleda. Majka mu je sa Kosova i Metohije, a otac iz Niša, dok je Stefan rođen u Australiji, gde je intervjuisao zvezde od Novaka Đokovića i Hjua Džekmena, do Lejdi Gage i Kajli Minog.

Domaćoj publici je poznat i kao voditelj dokumentarnog filma „Kosovo: Momenat u Civilizaciji“ o srpskoj kulturnoj baštini na Kosovu i Metohiju i kao reporter iz emisije „Globalno“. Kao glumac, domaćim gledaocima je poznat kao Marvin u filmu Darka Bajića „Bićemo prvaci sveta“ i kao Nenad iz druge sezone serije „Žigosani u reketu“.

Stefan Popović

Stefan Popović

Izvor
  • RTS