FOTO: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija
FOTO: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija

Nagrada OGAE Srbije pripala je grupi Hurricane! Andrija Jo i pesma „Oči Meduze“ predstavljaće OGAE Srbiju na OGAE Second Chance

OGAE Srbija je ove godine obnovila svoju nagradu, za „najbolju kompoziciju Beovizije“ prema oceni članova udruženja. U konkurenciji su bile sve pesme koje su učestvovale na  ovogodišnjem festivalu.

Tako je nagrada za najbolju kompoziciju na fesivalu Beovizije 2020. otišla pesmi „Hasta la Vista“ koju izvodi grupa Hurricane, koje su unače i pobednice Beovizije i predstavnice Srbije na Pesmi Evrovizije u Roterdamu. Njihova pesma je, prema oceni članova udruženja, zauzela prvo mesto sa osvojenih 149 poena.

Drugo mesto, sa 103 poena, pripalo je pesmi „Oči Meduze“ koju izvodi Andrija Jo, dok je treće mesto zauzela Thea Devy i pesma „Sudnji dan“ sa osvojenih 84 poena.

FOTO: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija

FOTO: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija

FOTO: Miloš Savić / OGAE Srbija

FOTO: Miloš Savić / OGAE Srbija

Kompletni rezultati glasanja za nagradu OGAE Srbije izgledaju ovako:

nagrada OGAE Srbije

OGAE Second Chance

Ovo je ujedno bio i izbor OGAE Srbije, za svog predstavnika na OGAE Second Chance. Prilika za „drugu šansu“ pripala je pesmi „Oči Meduze“, koju izvodi naš popularni jutjuber Andija Jo. On je na Beoviziji 2020. zauzeo četvrto mesto u finalu.

OGAE Second Chance ili „druga šansa“ je godišnje takmičenje za zemlje koje su održale nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije na kome članovi lokalnih OGAE klubova biraju pesmu sa nacionalnog izbora koja će ih predstavljati. U izboru učestvuju sve pesme sa nacionalnog izbora, osim pesme koja je pobednik i koja zemlju predstavlja na Pesmi Evrovizije. Glasa se evrovizijskim stilom.

Najbolji uspeh našeg kluba je 2. mesto 2005. godine sa pesmom „Jutro“ Jelene Tomašević. Spisak dosadašnjih pobednika i rezultata naših predstavnika možete da pogledate OVDE.

Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija

Andrija Jo (Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija)

AndrijaJo-instagram2