Foto: Miomir Milić
Foto: Miomir Milić

Poznat srpski evrovizijski tim za Roterdam

Nakon pobede na Beoviziji urađen je set fotografija kojim će se srpski tim promovisati, a i odlučeno je ko će biti u pratećem timu devojaka kao prateći vokali, koji će biti uz „Hurricane“ na sceni u Roterdamu. RTS je i ove godine odlučio da poznata muzička imena doprinesu svojim evrovizijskim iskustvom predstavnicama Srbije – to su Olga Popović, Mladen Lukić i Leontina Vukomanović, koja će ujedno biti i vokalni pedagog srpskog tima.

Ko su članovi srpskog tima na Evrosongu?

Grupa „Hurricane“ osnovana je 2017. godine na karipskom ostrvu Sveti Martin i nju čine Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević. U protekle dve godine članice grupe „Hurricane“ su svojom pojavom i pesmama zadobile internacionalnu pažnju. Njihove pesme emituje preko sto svetskih radio stanica. Trio je snimio sedam pesama na engleskom jeziku, a 2019. godine izdao je svoj prvi singl na srpskom jeziku pod nazivom „Favorito“. Pesma je doživela veliki uspeh i zapaženost na srpskoj muzičkoj sceni, što potvrđuje više od 47 miliona pregleda na YouTube kanalu. Posle ove pesme, grupa je snimila i drugu, pod nazivom „Avantura“, čiji su autori Nemanja Antonić i Kosana Stojić. „Hurricane“ trenutno priprema dve pesme u Los Anđelesu, za američko tržište i album za srpsko tržište koji se očekuje 2020. godine. Na Beoviziji 2020 predstavile su se pesmom „Hasta la vista“ sa željom da Srbiju na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ u Roterdamu 2020. godine predstave savremenim, kvalitetnim i atraktivnim nastupom.

SANJA VUČIĆ

Hurricane_SanjaVucicRođena je 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu, u Srbiji. Završila je srednju muzičku školu „Stevan Hristić“ u Kruševcu, smer solo pevanje. Apsolvent je na Filološkom fakultetu u Beogradu na katedri orijentalistike, smer arapski jezik i književnost. Poznavalac je španskog, portugalskog i italijanskog jezika, a poseduje dva sertifikata Britanskog konzulata za poznavanje engleskog jezika. Bila je član crkvenog hora „Knez Lazar“, član etno sastava „Bele vile“ i član rege/džez/ska/punk fjužn benda „ZAA“. Na najvećem evropskom muzičkom takmičenju „Pesma Evrovizije“ Sanja je predstavljala Srbiju 2016. godine. Sa pesmom „Goodbye“ prošla je u finale i osvojila 18. mesto. Krajem 2017. godine objavila je duetsku pesmu sa trubačem Dejanom Petrovićem.

 KSENIJA KNEŽEVIĆ

Hurricane_KsenijaKnezevicRođena je 24. januara 1996. godine u Beogradu, u Srbiji. Završila je muzičku školu „Vojislav Vučković“, smer klavir. Apsolvent je na Fakultetu za medije i komunikacije, univerzitet „Singidunum“, smer digitalni marketing, u Beogradu. Učestvovala je na mnogobrojnim festivalima kao što su „Niški susreti“, „Čarolija“, „Beovizija“. Od 2015. godine bavila se pevanjem pratećih vokala na festivalima i koncertima. Te godine pevala je prateće vokale na „Pesmi Evrovizije“ u Beču u timu Crne Gore, koju je te godine predstavljao njen otac, Nenad Knežević Knez.

IVANA NIKOLIĆ

Hurricane_IvanaNikolicRođena je 16. aprila 1995. godine u Nišu, u Srbiji. Student je univerziteta „Union“, smer poslovna ekonomija u Beogradu i Ekonomskog fakulteta u Nišu. Sa 14. godina upisala je plesnu školu Boom 018 u Nišu u kojoj ostaje član narednih 6 godina. Tokom plesnog školovanja učestvovala je na državnim i evropskim takmičenjima na kojima je osvojila mnogobrojne nagrade i time postala višestruka prvakinja u plesu.

Prateći vokali:

Olga Popović na evrovizijskoj sceni nastupala je 2012. godine u Azerbejdžanu kada je, kao prateći vokal i violinistkinja, bila deo sastava Željka Joksimovića, a Srbija je tada osvojila visoko 3. mesto. Više od deset godina je stalni član grupe „Kiki Lesendrić i Piloti“, pobednik je poslednjeg serijala muzičkog takmičenja „3K Dur“, nastupala je u najpoznatijim evropskim koncertnim prostorima i sarađivala sa najvećim imenima muzičke scene regiona. Prošle godine na „Pesmi Evrovizije“ bila je prateći vokal u timu koji je bio sa Nevenom Božović u Tel Avivu.

Mladen Lukić predstavljao je Srbiju na „Pesmi Evrovizije“ u Lisabonu 2018. godine, kao glavni vokal sastava „Sanja Ilić i Balkanika“, kada je Srbija ostvarila plasman u finale i osvojila 18. mesto od 42 zemlje učesnice. Prvi je trombon Pozorišta na Terazijama, Big benda koji prati Željka Joksimovića i tribjut benda „Ejmi Vajnhaus“. Mladen je javnosti postao poznat kao finalista prve sezone TV serijala „Iks faktor“. Profesor je instrumenta na kojem svira i predmeta Orkestarske deonice u muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu. Prošle godine na „Pesmi Evrovizije“ bio je prateći vokal u timu koji je bio sa Nevenom Božović u Tel Avivu.

Leontina Vukomanović je kao kompozitor i tekstopisac radila je sa svim značajnim pevačima sa prostora Balkana: Željkom Joksimovićem, Tošetom Proeskim, Marijom Šerifović, Zdravkom Čolićem… Pobeđivala je na svim nacionalnim festivalima pop muzike kao izvođač i autor. Dva puta je bila u autorskom timu predstavnika Srbije na „Pesmi Evrovizije“: 2004. godine u Istanbulu sa Željkom Joksimovićem i 2015. godine u Beču sa Bojanom Stamenov. Za slovenačke predstavnike na „Pesmi Evrovizije“ – Evu Boto i Andžeja Dežana radila je srpskohrvatski prepev teksta. Objavila je zbirku poezije „Nije tačno sve što lepo zvuči“. Već deset godina rukovodi dečjim horom „Čarolija“ i direktor je istoimenog najznačajnijeg autorskog dečjeg muzičkog festivala u regionu. Do sada je objavila deset albuma sa pesmama za decu. Bila je autor pesama koje su Srbiju predstavljala na Dečjem Evorsongu 2015. i 2016. godine. Dobitnica je nekoliko nacionalnih priznanja za trajni doprinos kulturi. Bavi se primenjenom muzikom u oblasti reklame. Trenutno je na poziciji programskog direktora Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Autorski tim:

NEMANJA ANTONIĆ, autor muzike

Nemanja Antonić rođen je 11. juna 1994. godine u Šapcu, Republika Srbija. Muzičko obrazovanje stekao je u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi, gde je pohađao odseke za muzičku produkciju i klavir. Kao pijanista beleži visoke rezultate, internacionalne nagrade i saradnje sa najeminentnijim, kako domaćim, tako i inostranim pedagozima i pijanistima. Trenutno je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i studira na katedri za snimanje i dizajn zvuka. Paralelno sa fakultetskim studijama, Nemanja u svom muzičkom studiju komponuje muziku i sarađuje sa mnogim afirmisanim i neafirmisanim pevačima popularne muzike, ali i izvođačima i umetnicima u oblasti filmske i serijske muzike. U oblasti popularne muzike u zemlji i regionu, Nemanja beleži visoke rezltate sa kompozicijama koje broje milione pregleda na digitalnim platformama za konzumiranje muzike. „Takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ pratim od malih nogu i ponosan sam što je moja muzika deo jedne tako velike manifestacije, a pre svega, što će braniti boje naše države Srbije“ – Nemanja Antonić.

KOSANA STOJIĆ, autor teksta

Kosana Stojić rođena je 01. decembra 1986. u Beogradu, Republika Srbija. Karijeru tekstopisca je gradila nenametljivo i strpljivo od 2005. godine, iako se tek 2013. godine pojavljuje na muzičkoj sceni kao tekstopisac. Od tada je napisala tekst za mnoge pesme koje su postale regionalni hitovi i koje broje višemilionske preglede na platformi YouTube. Od 2017. godine pokreće svoj blog, koji je i danas vrlo zapažen. Poslednje 4 godine, sarađuje sa Nemanjom Antonićem, prvenstveno na pesmama za grupu „Hurricane“.

Izvor