MarijaSerifovic_koncertJNA

Koncert Marije Šerifović i „Molitva“ u posebnom svetlu

Pobednica Pesme Evrovizije, Marija Šerifović, u nedelju 3. maja, održaće koncert u Beogradu na stadionu Partizana. Ovaj jedinstveni koncert na stadionu bez publike biće moguće ispratiti na posebnoj platformi, nezavisno od televizijskog prenosa. Početak koncerta je najavljen za 20 časova, a moći će da se prati preko muzičke striming platforme YOUBOX. Pomenuta aplikacija je dostupna za iOS i Android i možete je preuzeti na youbox.rs/download.

Marija će tom prilikom imati interakciju sa gledaocima, tako što će ispred sebe imati monitor koji će uživo emitovati sve poruke a i muzičke želje gledalaca, te će nekima moći da ih ispuni.

Kako je ovogodišnja Pesma Evrovizije otkazana usled pandemije koronavirusa, Evropska radiodifuzna unija u saradnji sa holandskim televizijama NPO, NOS i Avrotros priprema šou „Eurovision: Europe Shine A Light“ putem kojeg će se odati počast izvođačima koji su trebali da se takmiče ove godine, ali kroz koji ćemo se podsetiti i nekih ranijih učesnika Pesme Evrovizije. Srbija je jedna od samo pet zemalja koje su dobile priliku da, u posebnom svetlu, predstave svetu svoje najuspešnije evrovizijske pesme. Na pustim ulicama Beograda, Marija Šerifović je otpevala njenu „Molitvu“, pesmu koju je zavolela cela Evropa i koja nam je Evroviziju 2008. godine dovela u Srbiju. Pored Marije, među učesnicima koji će se pojaviti u ovom evrovizijskom programu biće i Elena Paparizu, pobednica Evrovizije 2005, Eleni Fureira, drugolasirana učesnica Evrosonga 2018, kao i El i Niki, pobednički duo takmičenja održanog 2011. godine. Dvočasovni šou biće emitovan 16. maja sa početkom u 21:00 uz prenos na zvaničnom eurovision YouTube kanalu i Prvom programu RTS-a. 

Delić atmosfere sa snimanja video spota za „Molitvu“, koje je traalo četiri dana, možete da pogledate na Instagram profilu redakcije zabavnog programa RTS-a.