logo jesc 2020

Srbija je potvrdila učešće na Dečijoj Pesmi Evrovizije 2020.

Radio-televizija Srbije, danas je potvrdila svoje učešće na Dečijoj Pesmi Evrovizije 2020. godine, koja će se 29. novembra održati u glavnom gradu Poljske – Varšavi. Tako je Srbija postala dvanaesta zemlja koja je potvrdila svoje učešće na ovom takmičenju.

Šef srpske delegacije na Dečijoj Pesmi Evrovizije, Silvana Grujić danas je u jutarnjem programu izjavila, kako RTS još nije doneo odluku na koji način će biti odabran srpski predstavnik, ali da se planira da uskoro bude objavljen poziv odnosno otvoren konkurs za sve zainteresovane.

Do sada je 12 zemalja potvrdilo svoje učešće na ovom takmičenju, tako da ćemo pored predstavnika Srbije videti i predstavnike iz Gruzije, Irske, Italije, Kazahstana, Poljske, Rusije, Ukrajine, Francuske, Holandije i Španije. Takođe imaćemo priliku da vidimo i debitante na ovom takmičenju – predstavnika Nemačke 

Pored gore navedenih zemalja, koje su potvrdile svoje učešće, nezvanično, očekuje se i učešće predstavnika Albanije, Australije, Belorusije, Malte, Jermenije, Portugala i Velsa.

S druge strane naše komšije Hrvatska, Slovenija, Bugarska i Rumunija  potvrdile su da ni ove godine neće imati svog predstavnika na ovom takmičenju, dok Crna Gora i Severna Makedonija još nisu donele konačnu odluku.

Prošle godine predstavica Srbije Darija Vračević zauzela je 10. mesto na ovom takmičenju, sa kompozicijom „Podigni glas“, koju je komponovala Aleksandra Milutinović.