veruj mi

Spot za pesmu „Veruj mi“ grupe S.A.R.S. predstavljaće OGAE Srbiju na OGAE Video Contest-u 2020.

Pobednik domaćeg izbora i predstavnik OGAE Srbije na OGAE Video Contest 2020. je spot grupe S.A.R.S.  za pesmu „Veruj mi“. Spot je režirao američki reditelj Mark Nava, na osnovu čije ideje je i snimljen, dok muziku i tekst pesme potpisuju braća Žarko i Dragan Kovačević. Spot je objavljen u novembru 2019. godine.

U spotu se ne pojavljuju članovi benda, već deca koja prenose priču o ljubavi koja je najiskrenija i ona koju bezrezervno pružaju. U spotu glavne uloge igraju Ognjen Bogunović (dečak) i Lena Božić (devojčica).

Izbor za srpskog predstavnika održavao se tokom avgusta i septembra. Način izbora je ostao isti kao prethodne godine, s tim što smo ove godine imali ukupno 24 video spota koji su bili raspoređeni u 4 grupe. U svakoj grupi imali smo po 6 video spota, a najbolja 2 video spota iz svake grupe plasirali su se u finale, kao i 2 najbolja trećeplasirana spota.

Što se tiče glasanja, ove godine smo pored glasova članova OGAE kluba imali i glasove publike i međunarodnog žirija, tako da je odnos bio sledeći – 50% su činili glasovi članova OGAE kluba, 25% glasovi publike i  25% međunarodnog žirija.Glasovi publike su se skupljali putem društvene mreže Instagram, dok su u međunarodnom žiriju bili predstavnici iz sledećih zemalja: Francuske, Nemačke, Severne Makedonije, Ukrajine, Poljske i Ujedinjenog Kraljevstva.

U tabelama ispod, možete pogledati rezultate polufinalnih grupa kao i koji su sve video spotovi bili u konkurenciji za predstavnika OGAE Srbije na ovom takmičenju.

rezultati* spot za pesmu „Prevarena“ je diskvalifikovan, jer pesma predstavlja obradu grčke pesme iz 2014. godine što je protivno pravilima OGAE Video Contest-a

U finalu smo imali 10 video spota. Način glasanja je bio isti kao u polufinalu. Ukupne rezultate možete pogledati u tabelama ispod, kao i pojedinačne rezultate članova, međunarodnog žirija i online publike.

rezultati finale

glasovi članova OGAE kluba

finale clanovi

glasovi međunarodnog žirija

finale medju. ziri

glasovi publike putem društvene mreže Instagram (ukupno pristiglo 239 glasova)

finale publika

Predstavnik OGAE Srbije na OGAE Video Contest-u 2020

Muzika: Žarko Kovačević
Tekst: Dragan i Žarko Kovačević
Reditelj spota: Mark Nava

Tekst pesme:

Ne trebaju skupa kola, ne treba ni stan,
Ne treba mi puno toga da ostvarim san,
Ne treba mi brdo para, niti sto drugara,
Samo ti mi trebaš dušo, ostalo me smara.

Ne treba mi crkva, ja sam s tobom naš’o spas,
Ne treba mi partija, tebi dajem glas.
Ne treba mi škola, i bez nje ja dobro znam,
Dok je meni tebe, draga, neću biti sam.

Veruj mi ne treba mi niko, samo trebaš mi ti, trebaš mi ti.
Veruj mi ne treba mi niko, samo trebaš mi ti, trebaš mi ti. 

Ne treba mi droga da bih stigao do Boga,
Ne treba mi rakija, meni treba tvoja magija,
Ne treba mi vojska, ratovanje meni škodi,
Ja sa tobom ljubav vodim, samo to mi godi.

Ne treba mi popularnost, da me svako zna,
Ne treba mi tuđa pažnja, samo ti si meni važna.
Ne treba mi da ti pišem da te volim ja,
ne treba, jer to i sama znaš…

OGAE Video Contest je godišnje takmičenje video spotova u okviru OGAE International mreže. Članovi lokalnih OGAE klubova predlažu video spotove domaće produkcije i vrše izbor video spota koji ih predstavlja na takmičenju. Video spotovi i pesme za koje su snimljeni moraju biti iz tekuće ili prošle godine. Izvođač pesme za spot mora biti državljanin zemlje iz koje se predlaže, a sam video spot ne može preći 5 minuta. Nije nužno da pesma bude otpevana na zvaničnom jeziku određene zemlje.

Ovogodišnje takmičenje organizuje OGAE Ukrajine zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi spota za pesmu „Siren Song“ u izvođenju nesuđene ukrajinske evrovizijse predstavnice MARUV.

Spisak ranijih pobednika i rezultate srpskih predstavnika možete da pogledate OVDE.

Pobednički spot na OGAE Video Contes-u 2019