BarbaraPravi

Barbara Pravi – predstavnica Francuske i naše gore list

Francuska je prošle subote odabrala pesmu kojom će se predstaviti na Pesmi Evrovizije 2021. u Roterdamu. Prilično ubedljivo i kod stručnog žirija i kod publike, pobedila je Barbara Pravi sa pesmom „Voilà“, koja govori o njenoj borbi da je ljudi prihvate onakvu kakva jeste. Ono što nas treba da raduje je što je Barbara poreklom – Srpkinja! Njen deda se doselio u Francusku nakon Drugog svetskog rata, a svoje srpsko poreklo ističe i ponosna je na njega. Barbara Pjević, kako se zapravo preziva, uzela je umetničko ime Barbara Pravi upravo po našoj reči, pravi, autentičan, iskonski. Često ističe da za svoj umetnički rad nalazi inspiraciju u svojoj umetničkoj porodici, a po majci je poreklom iz Irana. Njena vezanost za dedu se može videti i u pesmi istoimenog naziva, koju je objavila kao omaž njemu.

Kada je reč o pesmi kojom će se predstaviti na Pesmi Evrovizije, Barbara je slovila za favorita od samog početka trke u Francuskoj, i taj epitet je opravdala efektnim nastupom, gde je ona bila sama na mračnoj sceni, sa jednim svetlom iza, a ispred nje su se nizale animirane senke ptica koje lete. Može se reći da ima već „gotov“ nastup za Roterdam. Iako je rana faza sezone, nakon pobede, Francuska se „zalepila“ za vrh na kladionicama i sada se nalazi u društvu prošlogodišnjih favorita: Litvanije, Islanda, Bugarske…

Kada je reč o Evroviziji, ima bogato iskustvo u radu na pesmama Dečje Evrovizije. Napisala je pesme kojima se Francuska predstavila na ovom takmičenju 2019. i 2020. kada je ta zemlja i pobedila. O Barbari će svakako i u našim medijima tek biti reči i verujemo da će Srbija, pored naših predstavnica, grupe „Hurricane“, podržati i Barbaru.