Foto: SVT / Stina Stjernkvist
Foto: SVT / Stina Stjernkvist

Danny Saucedo i Arvingarna prvi finalisti Melodifestivalena 2021.

U Stokholmu je održano prvo kvalifikaciono veče švedskog nacionalnog izbora Melodifestivalena. Uprkos tome što je prvo polufinale delovalo veoma ujednačeno, favoriti su obezbedili mesto u finalu. Za kartu za Roterdam će se sigurno boriti Danny Saucedo i grupa Arvingarna. „Drugu šansu“ će nedelju dana ranije potražiti Paul Ray i grupa Lillasyster.

Ovo je prvi put da su direktno u finale Melodifestivalena prošle dve pesme na švedskom jeziku u poslednjih 14 godina. Poslednji put se to dogodilo u prvom polufinalu 2007. godine, kada su direktno u finale prošli Anna Book i Tommy Nilsson.

Na petom mestu se našla veteranka takmičenja Jessica Andersson, kojoj je ovo bilo osmo učešće na Melodifestivalu, dok su sedmo i osmo mesto zauzele debitantkinje KadiatouNathalie Brydolf.

Večeras je oboren rekord u broju ljudi koji su učestvovali u glasanju za večerašnje takmičenje. Tokom večerašnjeg programa glasala su 628.624 gledaoca, a humanitarnoj organizaciji Radiohjälpen donirano je 825.405 švedskih kruna, odnosno više od 9,6 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>