Foto: Promo
Foto: Promo

Måns Zelmerlöw i Polina Gagarina snimaju zajedničku pesmu

Pobednik Pesme Evrovizije 2015. Måns Zelmerlöw i tadašnja vicešampionka Polina Gagarina udružili su snage i snimaju zajedničku pesmu. Povod za saradnju je Svetsko prvenstvo u umetničkom klizanju koje se u martu održava u Stokholmu.

Kako se navodi u saopštenju, Svetsko prvenstvo u umetničkom klizanju je jedan od najpopularnijih događaja u zimskim sportovima koji privuče i do 300 miliona gledalaca. Dodaje se da su zbog toga organizatori odlučili da pozovu svetske zvezde Månsa Zelmerlöwa i Polinu Gagarinu da snime zvaničnu pesmu takmičenja.

Pesma koju snimaju Polina i Måns zove se Circles and Squares, a napisali su je Måns Zelmerlöw, Stefan Örn, David Lindgren Zacharias, Sandra Bjurman och Jon Eyden.

„Kada smo pisali pesmu, želeli smo da pariramo drami i dramaturškoj dinamičnosti umetničkog klizanja. Zaista mislim da smo stvorili pesmu za led“, rekao je Måns Zelmerlöw.

Polina Gagarina je rekla da za nju ova saradnja ne predstavlja samo putovanje u Švedsku, već i ulazak u svet umetničkog klizanja.

„Zaista se divim klizačima. Sve što oni rade mi se čini nemogućim i fantastičnim. Radosna sam što Måns i ja pevamo glavnu pesmu za ovaj veliki događaj“, kazala je Polina.

Kako se ističe, pesma će biti objavljena 19. februara, dok će muzički spot javnosti biti predstavljen 28. februara, kao najava za SP u umetničkom klizanju, koje će se održati od 22. do 28. marta u Stokholmu.