Foto: EBU / THOMAS HANSES
Foto: EBU / THOMAS HANSES

Hurricane sjajne na drugoj probi u Roterdamu

Predstavnice Srbije su danas popodne održale svoju drugu probu u Ahoy areni u Roterdamu gde se održava 65. Pesma Evrovizije. Članice grupe Hurricane su imale pravo da danas izvedu pesmu tri puta, što su i iskoristile.

Nastup počinje u mračnoj atmosferi pod crvenim svetlima i tri bela reflektora uperena u Kseniju, Ivanu i Sanju, dok se naziru njihove siluete, do momenta kada otpevaju uvodno Hu-Hu-Hurricane, kada se velikim slovima ispisuje HURRICANE na pozadinskom led ekranu. Iza svake članice ide animacija u vidu belih vertikalnih linija, dok one izvode koreografski deo, pretežno sa rukama. Dok pevaju prvu strofu, bele široke trake na ekranima su sve vreme tu, tako da se njihovi crni kostimi odlično uklapaju i prave jasan kontrast. Potom vidimo natpis LOCO LOCO na ekranu i počinje refren kada Uraganke sinhronizovano izvode atraktivnu plesnu koreografiju pod crvenim svetlima uz vatromet standardne žute boje. Sve vreme tokom refrena na ekranu idu crno-bele animacije sa natpisom LOCO LOCO. U instrumentalnom delu nakon prvog refrena devojke naravno ne prestaju sa plesom, te  je sve vreme veoma dinamično na sceni a na led ekranima kako na podu, tako i onom velikom pozadinskom idu animacije u stilu zebre, tj. sa crno-belim prugama, koje se naizmenično menjaju u horizontalnom, odnosno vertikalnom položaju. 

Tokom druge strofe na ekranu se ispisuje BA BY, BA BY, i pored crne i bele imamo i crvenu boju. Svetlosni efekti se potpuno menjaju početkom drugog refrena te atmosfera postaje klupska sa crvenom, rozom, ljubičastom, plavom, belom i žutom bojom, a ivice bine su neonsko plave boje. Ovakav ambijent se lepo uklapa sa disko kuglom koja visi sa plafona. 

Potom stižemo do „bridža“ i momenta kada Sanja izgovara „1,2… Girls, Come on!“. Tada se scena snima odozgo i svaka članica grupe se nalazi unutar prstena bele boje koji postaju ružičasti na 1 i 2, a potom je Sanja u prvom planu pod crvenim svetlom i izgovara „Girls, Come on!“ i na ekranu se ispisuje COME ON belim slovima na plavoj pozadini. Devojke se upućuju ka „catwalk“ stazi i dok je prelaze Sanja ima interakciju sa publikom frazom „Let’s go, C’mon Ahoy“. Kraj pesme dočekujemo sa devojkama na manjoj bini gde su uključeni ventilatori za postizanje efekta vetra. Dominanta su žuta, ljubičasta i plava svetla uz dinamične pozadinske reflektore, a Hurricane staju jedna do druge i podižu ruke uvis za kraj nastupa uz široke kadrove spreda i sa desne strane sa pogledom odozgo na manju binu sa čijeg oboda biva ispaljen još jedan rafal pirotehničkih efekata što izgleda veoma efektno.

Hurricane će nastupiti u drugom polufinalu, 20. maja, pod rednim brojem 9.

Pogledajte fotografije sa druge probe (Foto: EBU / THOMAS HANSES):