Foto: EBU / THOMAS HANSES
Foto: EBU / THOMAS HANSES

Island ne nastupa večeras na žiri probi zbog Kovid 19 infekcije

Islandska televizija RUV je objavila da je jutros potvrđeno da je jedan član benda Daði og Gagnamagnið, koji predstavlja Island na ovogodišnjoj Evroviziji, pozitivan na Kovid-19 virus. Vest je usledila nakon što je tokom vikenda otkriveno da je jedan član islandske delegacije bio pozitivan, tako da je sada dvoje iz islandskog tima u izolaciji.

Sigurno je da Island neće nastupiti večeras na drugoj generalnog probi 2. polufinala, kada glasa žiri, a da je malo verovatno da će moći da nastupe i sutra uveče u prenosu uživo. Ako se Island plasira u finale, što je gotovo izvesno, budući da su jedan od favorita takmičenja, odnosno peti na kladionicama, takođe se njihov nastup u subotu dovodi u pitanje. Čitava islandska delegacija je imunizovana Johnson & Johnson Janssen vakcinom pre odlaska u Holandiju

Svaka zemlja je snimila rezervni snimak nastupa u slučaju da dođe do zaražavanja Kovidom, s tim da će u ovom slučaju biti korišćen snimak sa prošlonedeljne probe u roterdamskoj Ahoy areni, koja je uzgred veoma dobra i sigurno neće gledaoce ostaviti ravnodušnim.

Island nastupa sa pesmom „10 Years“ pod brojem 8, upravo pre predstavnica Srbije, grupe Hurricane.

Delić islandske probe