272074875_2986339325012795_2079726435024797615_n

Umesto Stefana Zdravkovića, Tijana Dapčević učestvuje na „Pesmi za Evroviziju 22″

Nedelju dana, nakon što je Radio-televizija Srbije objavila spisak učesnika festivala „Pesma za Evroviziju 22″, došlo je do promene učesnika.

Naime, potvrđeni učesnik Stefan Zdravković, poznatiji još kao „Princ od Vranje“, pre nekoliko dana je objavio informaciju, na svom Instagram profilu, da se povlači sa ovogodišnjeg takmičenja, ne navodeći konkretne razloge.

Kako je RTS danas objavio, Leontina Vukomanović, autor kompozicije koja je odabrana za učešće na ovogodišnjem izboru za predstavnika Srbije na „Pesmi Evrovizije 22″, zvanično je obavestila i potvrdila RTS-u, da je Stefan Zdravković (Princ od Vranje) odustao od učešća na festivalu iz razloga što mu ne odgovaraju termini za pripremu i realizaciju festviala i da će njenu kompoziciju izvesti Tijana Dapčević. U svom obaveštenju Leontina navodi, kako je došlo do promena i u samoj kompoziciji odnosno da je ona prilagođena ženskom izvođaču, te da sada numera nosi naziv „Ljubi, ljubi doveka“.

Sve ove promene su se dogodile u skladu sa pravilnikom takmičenja, u kojem se između ostalog navodi kako RTS i autor kompozicije imaju pravo da u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača, mogu da odaberu dugog izvođača takmičarske kompozicije.

Izvor