Foto: Vladimir Jovanovič - OGAE Srbija
Foto: Vladimir Jovanovič - OGAE Srbija

Nagrada OGAE Srbije pripala je Konstrakti! Sara Jo i pesma „Muškarčina“ predstavljaju OGAE Srbiju na OGAE Second Chance

Zvanično udruženje fanova Pesme Evrovizije u Srbiji – OGAE Srbija je i ove godine dodelila nagradu za najbolju kompoziciju na festivalu prema oceni članova udruženja. U konkurenciji  za nagradu bile su sve pesme koje su učestvovale na ovogodišnjem festivalu.

Tako je nagrada za najbolju kompoziciju na fesivalu Pesma za Evroviziju otišla pobedničkoj pesmi festivala „In corpore sano“ koju izvodi Konstrakta. Ona je osvojila ukupno 256 poena. Drugo mesto, sa 233 poena, pripalo je pesmi „Muškarčina“ koju izvodi Sara Jo, dok je treće mesto zauzela Angellina i pesma „Origami“ sa osvojenih 143 poena.

Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija

Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija

Kompletni rezultati glasanja za nagradu OGAE Srbije izgledaju ovako:

OGAE Nagrada 2022

OGAE Second Chance

Ovo je ujedno bio i izbor OGAE Srbije, za svog predstavnika na OGAE Second Chance 2022. Prilika za „drugu šansu“ pripala je pesmi „Muškarčina“, koju izvodi Sara Jo. Ona je na festivalu Pesma za Evroviziju ’22 zauzela takođe drugo mesto.

OGAE Second Chance ili „druga šansa“ je godišnje takmičenje za zemlje koje su održale nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije na kome članovi lokalnih OGAE klubova biraju pesmu sa nacionalnog izbora koja će ih predstavljati. U izboru učestvuju sve pesme sa nacionalnog izbora, osim pesme koja je pobednik i koja zemlju predstavlja na Pesmi Evrovizije. Glasa se evrovizijskim stilom.

Najbolji uspeh našeg kluba je 2. mesto 2005. godine sa pesmom „Jutro“ Jelene Tomašević. Spisak dosadašnjih pobednika i rezultata naših predstavnika možete da pogledate OVDE.