finale PZE 22

Srbija večeras bira svog predstavnika! Finale festivala „Pesma za Evroviziju ’22“

Nakon što su održana oba polufinala, dobili smo spisak od 18 učesnika finala srpskog izbora „Pesma za Evroviziju ’22“, koji će se boriti za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2022. u Torinu.

Posle završetka svake polufinalne večeri, takmičari su putem žreba izvlačili redni broj nastupa u finalu, tako da ćemo večeras finaliste gledati po sledećem redosledu:

 
Izvođač
Pesma
1.Naiva"Skidam"
2.Orkestar Aleksandra Sofronijevića"Anđele moj"
3.Gift"Haos"
4.Zejna Murkić"Nema te"
5.Tijana Dapčević"Ljubi,ljubi doveka"
6.LIFT"Drama"
7.Gramophonedzie"Počinjem da ludim"
8.Zorja"Zorja"
9.Aca Lukas"Oskar"
10.Zoe Kida"Bejbi"
11.Sara Jo"Muškarčina"
12.Ana Stanić"Ljubav bez dodira"
13.Biber"Dve godine i šes' dana"
14.Angelina"Origami"
15.Chegi & Braća Bluz Band"Devojko sa plamenom u očima"
16.Ivona"Znam"
17.Marija Mikić"Ljubav me inspiriše"
18.Konstrakta"In corpore sano"

Kako će izgledati glasanje?

Kao i do sada, pobednik srpskog izbora Pesma za Evroviziju odnosno predstavnika Srbije, biće izabran kombinacijom glasova publike i stručnog žirija, u odnosnu 1:1, odnosno i glasovi žirija i glasovi publike imaju po 50% udela u konačnim rezultatima. Publika će moći da glasa isključivo slanjem SMS poruka.

GLASANJE

SMS1

SMS glasanje u humanitarne svrhe

Svake godine svoj deo prihoda od pristiglih SMS poruka, RTS donira u humanitarne svrhe. Tokom tri dana festivala „Pesma za Evroviziju ’22“, prihod će podeliti na dva ravnopravna dela i sredstva donirati udruženju roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti „Zvončica“ i organizaciji „SOS Dečija sela“ koja pomaže deci i mladima bez roditeljskog staranja. Sredstva od donacija namenjena su radu Centara za podršku porodici u Nišu, Beogradu i Kraljevu, odnosno unapređenju kvaliteta života socijalno-ugroženih porodica koje se nalaze u riziku od izdvajanja dece.

Listići za glasanje 

Domaći izbor za Evrosong uvek donosi određenu dozu napetosti i uzbuđenja, a kako bi vam užitak kraj malih ekrana bio potpuniji, pripremili smo vam glasačke listiće u vektorskom A4 formatu, koje možete da odštampate sebi, svojim ukućanima i prijateljima i tokom prenosa beležite utiske i ocenjujete svaku od 18 pesama koje će se naći u velikom finalu. Budite i vi žiri, bodujte pesme, vokalne mogućnosti izvođača, scenske nastupe i kostime i dodelite im određeni broj poena na osnovu opšteg utiska, npr. po evrovizijskom principu (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 poena) ili to učinite na neki drugi način koji želite. Listići su dostupni na oba pisma srpskoga jezika.

Listiće za glasanje možete preuzeti OVDE.

PZE22ListicFinale

Kao i u polufinalima, voditelji će i večeras biti Dragana Kosjerina i Jovan Radomir, dok će se iz „green rooma“ uključivati Kristina Radenković i Stefan Popović.

Prenos finala festivala „Pesma za Evroviziju ’22“ koje počinje u 21 čas, a možete pratiti na: