Foto: Miroslav Luburić / OGAE Srbija
Foto: Miroslav Luburić / OGAE Srbija

Zoe Kida – Žena dete održala prvi solistički koncert

„Žena dete, žena dete, žena dete…!“ orilo se beogradskom botaničkom baštom „Jevremovac“ u utorak 26.07.2022. godine na prvom solističkom koncertu Ane Radonjić alijas Zoe Kida koji je održan pred publikom svih generacija u okviru Garden Sessions serije koncerata.

Foto: Miroslav Luburić

Foto: Miroslav Luburić

Pred prilično popunjenim koncertnim prostorom „Jevremovca“ Zoe Kida je nastupila u pratnji benda „Sumasišavši“ i svojom izvedbom razdrmala, uveselila, dodatno zagrejala i zabavila beogradsku publiku. Koncert je otvoren pesmom „U opasnosti“ što je Zoe posvetila Miroslavu Ninčiću poznatijem kao Niče, jednom od osnivača benda „Zemlja gruva“ koji nažalost nije među živima. Na samom početku svog magičnog koncerta Zoe je iskoristila priliku da se zahvali beogradskoj publici koja je u nemalom broju došla da se zabavi i opusti uz njene lake note, a posebnu zahvalnost je izrazila deci koja su bila prisutna u publici. Sve vreme nastupa Zoe nije krila oduševljenje što je dobila priliku da prvi put na ovakav način nastupi pred svojom omiljenom beogradskom publikom.

Numera „Sudopera“ je u nastavku koncerta izazvala posebnu pažnju publike za koju ja Ana istakla da je nastala iz straha od udaje i budućnosti koja čeka ženu koja stupa u novu ulogu u životu. U skladu sa pesmom „Žena dete“ koja je premijerno izvedena i za koju se već sada može reći da će biti njen novi hit, Zoe je isticala važnost ženske samosvesti kao i značaj uloge žene u društvu. Pored toga najava svake pesme bila je ispraćena njenim ozbiljnim smislom za humor koji je dodatno uveseljavao i zabavljao ljude svih generacija prisutne u publici. Za numeru „Žena dete“ Zoe je podvukla da je naziv pesme zapravo najbolji opis nje, a valja napomenuti da je tu pesmu izvela u pratnji „Ženskog gospel hora u belom“ (u sastavu Dunja, Tamara, Sofija) kako ih je i najavila.

Foto: Miroslav Luburić

Foto: Miroslav Luburić

Posebno oduševljenje publike izazvala je numera „Bejbi“, pesma koja je u finalu srpskog nacionalnog izbora za predstavnika na Takmičenju za Pesmu Evrovizije 2022 „Pesma za Evroviziju 22“ zauzela šesto mesto. Reakcija publike dokazala je Anine reči da je „bejbi postala diva“. Dalje su se ređale numere „Jače manijače“, „Najlepše želje“, „Vucibatina“ dok je „pesma o keksu“ najbolje dočarala Aninu ispovest publici da njene pesme pevaju zapravo o svemu onom što joj se u životu desilo, ističući postporođajni ciklus kao veoma inspirativan. Da „pesma o keksu“ ne bi prošla tek tako, Zoe Kida se posebno potrudila tako što je publici podelila nekolicinu kolačića specijalno pripremljenih za ovu priliku, što je dodalo posebnu notu ovom koncertu.

Foto: Miroslav Luburić

Foto: Miroslav Luburić

Privodeći kraju koncert „ženskim himnama“ kako je Zoe nazvala mnoge svoje pesme, Zoe je publici poslala i nekoliko važnih poruka a svakako jedna od najbitnijih je da „živimo tako da budemo nečije Sunce“ pa se publikom orilo „dođi da ti šapnem na uvce, treba mi Sunce, treba mi Sunce“ što je posebno raznežilo u publici one zaljubljene i parove koji su došli da uživaju u muzici Zoe Kida. Visoka letnja temperatura i bojazan od kiše kao i pesma sličnog naziva inspirisala je Zoe da istakne da je „more život“ te nikako ne sumnjamo da će se i njeni mnogi hitovi a pogotovo „Žena dete“ ovog leta slušati na primorskim destinacijama. Na kraju, publika nije dozvolila Zoe Kida i Sumasišavši da napuste koncert bez bisa pa je ponovo izvedena numera „Žena dete“ koja je svakako glavni utisak koncerta i pesma „Jače manijače“.

Da bi evrovizijska priča bila što potpunija potrudila se evrovizijska predstavnica Srbije iz Kijeva 2017. godine – Tijana Bogićević, koja je svojim prisustvom dala podršku koleginici koja je održala svoj prvi solistički koncert.

OGAE Srbija ovom prilikom želi da izrazi CEBEF-u zahvalnost za gostoprimstvo na koncertu i prijatno veče koje su organizovali, a Zoe Kida još puno posećenih koncerata kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Foto: Miroslav Luburić

Foto: Miroslav Luburić

Novinar: Vukojica Živanović
Fotografije:
Miroslav Luburić

Izvor
Vukojica Živanović