Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija
Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija

Luke Black je osvojio nagradu OGAE Srbije! Filip Baloš i pesma „Novi plan drugi san“ predstavljaju OGAE Srbiju na OGAE Second Chance

Zvanično udruženje fanova Pesme Evrovizije u Srbiji – OGAE Srbija je i ove godine dodelila nagradu za najbolju kompoziciju na festivalu prema oceni članova udruženja. U konkurenciji  za nagradu bile su sve pesme koje su učestvovale na ovogodišnjem festivalu.

Tako je nagrada za najbolju kompoziciju na fesivalu Pesma za Evroviziju otišla pobedničkoj pesmi festivala „Samo mi se spava“ koju izvodi Luke Black. On je osvojio ukupno 275 poena. Drugo mesto, sa 262 poena, pripalo je pesmi „Novi plan drugi san“ koju izvodi Filip Baloš, dok je treće mesto zauzela Zejna i njena pesma „Rumba“ sa osvojenih 174 poena.

Foto: Jelena Milovanović / OGAE Srbija

Foto: Jelena Milovanović / OGAE Srbija

Kompletni rezultati glasanja za nagradu OGAE Srbije za 2023. godinu izgledaju ovako:

 PZE2023-GlasOgaeSrbija

OGAE Second Chance

Ovo je ujedno bio i izbor OGAE Srbija za predstavnika na OGAE Second Chance 2023. Prilika za „drugu šansu“ pripala je pesmi „Novi plan drugi san“, autora i izvođača Filipa Baloša, koji je osvojio drugo mesto u glasanju za nagradu OGAE Srbija. Mladi kantautor, koji dolazi iz Novog Sada, na festivalu Pesma za Evroviziju 2023 zauzeo je četvrto mesto u finalu.

OGAE Second Chance ili „druga šansa“ je godišnje takmičenje za zemlje koje su održale nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije na kome članovi lokalnih OGAE klubova biraju pesmu sa nacionalnog izbora koja će ih predstavljati. U izboru učestvuju sve pesme sa nacionalnog izbora, osim pesme koja je pobednik i koja zemlju predstavlja na Pesmi Evrovizije. Glasa se evrovizijskim stilom.

Najbolji uspeh našeg kluba je 2. mesto 2005. godine sa pesmom „Jutro“ Jelene Tomašević. Spisak dosadašnjih pobednika i rezultata naših predstavnika možete da pogledate OVDE.