Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija
Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija

Večeras Srbija bira svog predstavnika za Liverpul

Večeras saznajemo ko će biti pobednik Pesme za Evroviziju 2023 i ko će predstavljati Srbiju u Liverpulu. Nakon dve polufinalne večeri – 16 najboljih kompozicija takimiće se u večerašnjem finalu i boriti za kartu za Pesmu Evrovizije u Liverpulu.

Iz oba polufinala je do finala došlo po osam takmičara koji su osvojili najveći broj glasova po mišljenju publike i stručnog žirija.

U večerašnjem finalu nastupaju:

  1. Stefan Shy – Od jastuka do jastuka
  2. Boris Subotić – Nedostupan
  3. Nadia – Devojka tvog dečka
  4. Duo GrandViva la vida
  5. Nađa – Moj prvi ožiljak na duši
  6. Frajle – Neka neka
  7. Hurricane – Zumi zimi zami
  8. CHEGI & Braća bluz bend – Svadba ili kavga
  9. Dzipsii – Greh
  10. Luke Black – Samo mi se spava
  11. Filip Baloš – Novi plan drugi san
  12. Princ – Cvet sa Istoka
  13. Filarri – Posle mene
  14. Gift – Liberta
  15. Empathy Soul Project – Indigo
  16. Zejna – Rumba

Voditelji večerašnjeg finala, kao i prethodne dve večeri, biće Milan Marić i Dragana Kosjerina, koji će se nalaziti na glavnoj sceni, dok će se iz takozvanog grin ruma javljati i sa takmičarima se družiti Kristina Radenković i Stefan Popović.

Večerašnjeg pobednika izabraće publika i stručni žiri. Kompozicija sa najvećim brojem poena od žirija i publike predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Liverpulu. Sav prihod od SMS glasanja otićiće u humanitarne svrhe.

Finale počinje u 21.00 čas uz direktan prenos na RTS 1, RTS Svet, RTS Planeti i na zvaničnom YouTube kanalu RTS Pesma Evrovizije.

Listići za glasanje

Domaći izbor za Pesmu Evrovizije uvek donosi određenu dozu napetosti i uzbuđenja, a kako bi vam užitak kraj malih ekrana bio potpuniji, pripremili smo vam glasačke listiće u vektorskom A4 formatu, koje možete da odštampate sebi, svojim ukućanima i prijateljima i tokom prenosa beležite utiske i ocenjujete svaku od 16 pesama koliko će se izvesti u finalu. Budite i vi žiri, bodujte pesme, vokalne mogućnosti izvođača, scenske nastupe i kostime i dodelite im određeni broj poena na osnovu opšteg utiska, npr. po evrovizijskom principu (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 poena) ili to učinite na neki drugi način koji želite. Listići su dostupni na oba pisma srpskoga jezika.

Listiće za glasanje možete preuzeti OVDE.

PZE2023_listic_finale