Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija
Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija

Luk Blek ispraćen na Pesmu Evrovizije u Liverpul

Predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije Luk Blek i srpska delegacija danas su svečano ispraćeni na Pesmu Evrovizije koje se ove godine održava u Liverpulu. Prisutnima se najpre obratila urednica Zabavnog programa Olivera Kovačević poželevši Luki mnogo uspeha u nastupu i da krene putem njegove prethodnice Konstrakte.

Olivera Kovačević (Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija)

Olivera Kovačević (Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija)

Luka sa ambasadorima (Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija)

Luka sa ambasadorima (Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija)

Ispraćaju u Radio-televiziji Srbije su, osim brojnih novinara i obožavalaca, prisustvovali i ambasadori Ukrajine i Velike Britanije koje su ovogodišnji domaćini. Ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač je istakao da njegova zemlja nije bila u mogućnosti da organizuje takmičenje zbog Rusije koja je po njegovim rečima započela ničim izazvan rat, te da su zahvalni Velikoj Britaniji koja je preuzela ulogu domaćina. Ambasadorka Velike Britanije Šan Maklaud rekla je da Liverpul nije slučajno izabran da bude domaćin, jer je to grad muzike, dinamične kulture, ali i grad Bitlsa. Ambasadori su poželeli sreću Luku Bleku i njegovom timu i uručili mu zastavice njihovih zemalja. Potom mu je Konstrakta uručila veliku zastavu Srbije i poručila da se zabavi i da bude prisutan i oseti sve što se dešava. Luka je izjavio da mu je velika čast što predstavlja Srbiju ove godine, da su se dosta potrudili oko nastupa i da se nada da će se taj trud isplatiti. Dodao je da jedva čeka da ode tamo i da se zabavi, ali i da vredno radi.   

 

Luk Blek i Konstrakta (Foto: Miloiš Savić / OGAE Srbija)

Luk Blek i Konstrakta (Foto: Miloiš Savić / OGAE Srbija)

Luke je izveo akustičnu verziju svoje pesme, te izrazio želju da se najpre plasira u finale, a potom da razmišlja o potencijalnom top 10 plasmanu.

Luk Blek nastupa treći u prvom polufinalu 9. maja. Drugo polufinale se održava dva dana kasnije, a veliko finale je zakazano 13. maja. Sve tri takmičarske večeri biće emitovane na programima Radio-televizije Srbije.